Gemeente Woudenberg


2004-006 Expositie gemeentehuis

WOUDENBERG, 8 januari 2004 Tot en met 26 februari 2004 vindt in het gemeentehuis van Woudenberg een expositie plaats van beeldhouwwerken en keramiek van Wilma Woltersom en Yvonne Kors uit Woudenberg.

Mevrouw Woltersom begon acht jaar geleden met schilderen. Ze kreeg les van Jose van Zuijlen (Amersfoort) en Corien van Dolder (Woudenberg). Mevrouw Woltersom begon met aquarelleren, maar ging al gauw over op acrylverf. Ze schildert wat ze mooi vindt, en haar expressieve stijl zorgt voor een uitlaatklep voor haar werk.Mevrouw Woltersom vindt haar werk nog steeds experimenteel.
Mevrouw Kors volgde zes jaar les bij de Werkschuit te Zeist. Hier kreeg les van Ingrid Pijl. (Rijksacademie Amsterdam). Onder haar invloed heeft mevrouw Kors geleerd te zoeken naar het innerlijke en het wezen van de dingen die ze maakt. Het streven en de zoektocht hiernaar is iets wat haar intrigeert en voortstuwt en wat naar haar gevoel nooit tot een einde komt en tegelijkertijd veel voldoening brengt. Het leren te kijken, te zien, te creëren is een oneindig groeiproces waarvan ze zich voor haar gevoel begeeft in een pril beginstadium.
De expositie is gratis toegankelijk en te bezichtigen op maandag t/m donderdag van 8.30 uur16.30 uur en op maandagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Op vrijdag van 8.30 uur tot 14.30 uur. Laatst gewijzigd op 16/01/2004