Ministerie van Defensie


---


---

Bokser Kocabas wint oefenwedstrijd in Thailand

16-1-2004 8:48:00

Bokser Husnu Kocabas, wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee, heeft donderdag (15 januari) in Thailand zijn eerste oefenwedstrijd met 21-18 gewonnen. Tegenstander was Samsak U Thaida, de nummer twee van Thailand in de lichtgewichtklasse. Kocabas ondergaat momenteel een intensieve trainingsstage van drie weken onder leiding van de Cubaanse topcoach Ismael Salas. Vrijdag heeft de bokser een dag hersteltraining, om vervolgens zaterdag te boksen tegen de heersende wereldkampioen bantamgewicht bij de professionals.

Samen met zijn persoonlijke coach Hennie Mandemaker is wachtmeester Husnu Kocabas in trainingskamp in Lopbury, op twee uur rijden noord van Bangkok. Daar bevindt zich een legerkamp van de commandotroepen (special forces) van Thailand. Topboksen wordt in Azië vooral beoefend door de strijdkrachten. De drievoudig Nederlands kampioen in het lichtgewicht, bereidt zich momenteel voor op de Europese kampioenschappen volgende maand in Kroatië. Hier kan Kocabas een Olympisch startbewijs verdienen.

De uitnodiging voor de trainingsstage kwam van een bevriend officier van de Thaise strijdkrachten. De marechaussee onderwerpt zich drie weken lang aan de zware training van de Cubaanse trainer, die na afloop mee afreist naar Nederland. In deze eerste week kreeg Kocabas van Salas zoveel voetoefeningen te verwerken dat hij donderdag met voetblaren aan de oefenwedstrijd moest beginnen.