Cito

Citogroep voor Piramide-methode in zee met schoolleveranciers

15 januari 2004

De Piramide-methode van de Citogroep is vanaf heden ook te verkrijgen via de vier grootste schoolleveranciers voor het primair onderwijs in Nederland. Door de inzet van deze schoolleveranciers - Heutink, Koks Gesto/Rolf, Alberts-Nienhuis en Reinders - wil de Citogroep in een proefperiode van een jaar de verspreiding van de Piramide-methode, een educatieve methode voor jonge kinderen, in het primair onderwijs een extra impuls geven.

Tot op heden verzorgde de Citogroep zelf de distributie voor haar producten voor het primair onderwijs. Men kon telefonisch dan wel elektronisch via de webwinkel producten bij de Citogroep bestellen. Voor kennisintensieve producten, zoals de Piramide-methode, is daarnaast een directe en persoonlijke benadering van de doelgroep gewenst. De Piramide-methode is een educatieve methode, waarbij jonge kinderen gestimuleerd worden in hun persoonlijke ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Producten als de Piramide-methode zijn vaak gebaat bij persoonlijke verkoop. Daarom is besloten met de vier schoolleveranciers Heutink, Koks Gesto/Rolf, Alberts-Nienhuis en Reinders in zee te gaan. Zij kunnen deze persoonlijke verkoop bieden. Naast de markt voor primair onderwijs, richten zij zich ook op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en crèches. De verkoopresultaten van de Piramide-methode worden na een jaar geëvalueerd om te kijken of deze manier van verspreiden een goede aanvulling is op de gebruikelijke distributiewijze van de Citogroep.

Kidstuf Event
Zowel de Citogroep als schoolleveranciers Heutink, Koks Gesto/Rolf,en Reinders zijn 19, 20 en 21 januari 2004 aanwezig op Kidstuf Event. Tijdens deze driedaagse vakbeurs voor peuterspeelzalen, kinderopvang en basisscholen in de Amsterdamse RAI presenteren deze organisaties enkele producten voor peuterspeelzalen, kinderopvang en basisscholen, waaronder de Piramide-methode. De Citogroep is te vinden in hal 10, stand 6.

Citogroep
De in Arnhem gevestigde Citogroep wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van toetsen en examens voor het meten en volgen van menselijke mogelijkheden. Haar pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. De Citogroep verzorgt trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert de Citogroep uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.