Politie Drenthe

360 rijbewijzen ingevorderd

Assen 16-01-2004 - Agenten van "Boetegeld = Sneu Geld" hebben in 2003 meer dan 360 rijbewijzen ingevorderd. Zo'n 95 procent daarvan komt op het conto van automobilisten die zijn gelaserd terwijl ze meer dan 50 kilometer te hard reden.

De overigen moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze met meer dan 1,3 promille alcohol achter het stuur zaten.
In 2002 ging het om zo'n 160 automobilisten die direct hun roze papiertje aan de politie moesten afstaan.
De toename van het aantal ingevorderde rijbewijzen valt toe te schrijven aan het vaker op snelheid controleren met de lasergun en aan de inzet van de VROS auto.
Een 39 jarige motorrijder uit Nieuw Dordrecht geniet de twijfelachtige eer dit jaar de snelste te zijn geweest. Hij werd in augustus bij Erm van de N34 geplukt toen hij voorbij kwam met een snelheid van 253 echte kilometers per uur.

Radardetector

De afgelopen week kregen 32 automobilisten een bon van 45 euro omdat ze zonder de verplicht autogordel achter het stuur zaten. Ruim 150 automobilisten hebben moeten blazen. Geen van hen zat met teveel alcohol achter het stuur.
Twee automobilisten kregen een bekeuring van 140 euro omdat ze hun mobieltje gebruikten tijdens het rijden en vier automobilisten waren kennelijk nog niet op de hoogte van het feit dat het vanaf 1 januari 2004 niet is toegestaan om radardetectieapparatuur aan boord te hebben. Behalve het feit dat ze hun radardetector kwijt zijn wacht hen nog een boete van 250 euro.

Trajectcontrole

Automobilisten die vanaf nu over de N919 door Veenhuizen rijden worden in de buurt van de afslag Westervelde / Norg geconfronteerd met een cameraportaal.
Dat portaal is geplaatst als voorbereiding op de komst van traject (snelheids)controle op die weg. Voorlopig blijft het bij een portaal. Later als alle tests succesvol zijn verlopen wordt een tweede cameraportaal geplaatst en wordt de apparatuur operationeel.

Cameraportaal wordt geplaatst

Portaal geplaatst op N919

Controles komende week

Vrijdag 16 januari is er een snelheidscontrole op diverse locaties in Meppel.
Zaterdag 17 januari is er 's avonds een alcoholcontrole in Assen en omgeving.
Zondag 18 januari is er 's avonds een alcoholcontrole in Emmen. Maandag 19 januari rijdt de onopvallende video auto in Drenthe. Je kunt hem overal verwachten.
Dinsdag 20 januari wordt er op de Dr. Mondenweg bij Gasselte en de Ir. Van Veelenweg bij Gasselternijveen gecontroleerd op de autogordel. Woensdag 21 januari is er een radar snelheidscontrole op de A28 tussen Assen en Hoogeveen.
Donderdag 22 januari staat de radarauto op de N381 tussen Wsterbork en de Drents Friese grens.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl