Persberichten - 16/01

Regio 16-01-2004

Rijnsburg/Katwijk/Valkenburg Controle fietsverlichting gaan door De afgelopen week is er weer veel gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal zijn er negen controles uitgevoerd. Bij deze controles zijn ongeveer 150 bekeuringen uitgeschreven. Dit lijkt veel, maar op de duizenden passanten is dit beduidend minder dan 10%. Er werd gecontroleerd op de Zeeweg, de Boerslaan en de Tramstraat in Katwijk; op de Sandtlaan in Rijnsburg; en op het fietspad langs de Tjalmaweg in Valkenburg. Voor volgende week staan er 10 controles gepland, onder andere op de Brouwerstraat in Rijnsburg.

Lisse Onder invloed rijden De politie hield op donderdag 15 januari rond 21.25 uur op de Heereweg een 37-jarige bromfietser uit Lisse aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 1190 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Leiden Onder invloed rijden De politie hield op donderdag 15 januari rond 19.55 uur op de Molenwerf een 46-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 815 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Leiderdorp Politie zoekt geweldplegers De politie is op zoek naar twee mannen en drie vrouwen van twee autos die op donderdag 15 januari rond 21.45 uur bij een benzinestation aan de Rijksweg A4 een 40-jarige vrouw uit Zoetermeer en medewerkster van het station mishandelden. De Zoetermeerse liep een flinke buil op haar hoofd op en hield hoofdpijn aan het voorval over. De aanleiding voor het geweld kan liggen in het feit dat de vrouw uit Zoetermeer op weg naar haar werk een tiental meters over de vluchtstrook reed. Dit kan irritatie opgeleverd hebben bij het vijftal. De vrouw reed over de vluchtstrook omdat zich op de rijbaan van de Rijksweg een file had gevormd door afsluiting van één rijstrook. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ter Aar Aanrijding Op de Oostkanaalweg gebeurde op donderdag 15 januari rond 17.00 uur een aanrijding waarbij vier autos betrokken waren. Een 48-jarige automobilist uit Ter Aar zag de autos die voor hem reden en waren afgeremd voor een inrit afslaande auto te laat en reed er op in. De brandweer knipte de auto open om de man uit Ter Aar uit de auto te kunnen halen. Het slachtoffer werd met rug- en nekletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De ravage en materiële schade waren groot. Dit noodzaakte de politie de weg voor enige tijd voor al het verkeer af te sluiten.

Gouda Overval niet uitgevoerd De politie is op donderdagavond 15 januari op zoek geweest naar twee in donkere kleding geklede personen van klein postuur. De twee kwamen rond 17.25 uur een sigarenwinkel aan de Wachteldstraat binnen. De 59-jarige eigenaresse die vanuit de woonkamer achter de winkel de twee zag binnenkomen sloeg alarm nadat zij zag dat de twee bivakmutsen droegen. Kennelijk vertrouwden de twee het niet meer omdat er maar niemand kwam en verlieten de zaak. Ondanks naspeuringen van de politie zijn de twee nog niet gevonden.

Gouda Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie hield op vrijdag 16 januari rond 02.15 uur aan de Stolwijker Sluis een 36-jarige man uit Hekendorp aan. De man wordt er van verdacht een 42-jarige taxichauffeur uit Gouda te hebben mishandeld. De verdachte was door de taxichauffeur naar zijn woonplaats gebracht maar wilde daar niet betalen voor de rit en wilde de taxi ook niet verlaten. De taxichauffeur besloot daarop weer terug te rijden. Onderweg begon de verdachte met het slaan naar de taxichauffeur. De taxichauffeur deed daarop een noodoproep. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Reeuwijk Jongen beroofd van discman Een 16-jarige jongen uit Bodegraven is op donderdag 15 januari rond 22.45 uur op een fietspad nabij de Buitenomweg door twee jongens beroofd van zijn discman. De jongen uit Bodegraven werd op zijn fiets door de twee eveneens fietstende jongens tot stoppen gedwongen. Vervolgens dwongen ze hem zijn discman af te geven en namen eveneens zijn portemonnee mee. Met de buit fietsten de jongens weg in de richting van het centrum van Reeuwijk. De politie stelt een onderzoek in.

Bergambacht Woninginbraken In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 januari is in drie woningen ingebroken. Het gaat om woningen in de Dr. Albert Schweitzerstraat, de Karekiet en de Houtstraat. Alleen in de Houtstraat zijn spullen weggenomen. Men kwam binnen via een raam. Er werd onder andere geld, een video en een televisie meegenomen. De politie doet onderzoek naar deze woninginbraken.