Politie Groningen

Persberichten vrijdag 16 januari 2004

Provincie Groningen 16-01-2004 -

Winschoten: softdrugs in auto
In de Marktstraat in Winschoten heeft de politie donderdagavond een 35-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man stond aanvankelijk met zijn auto stil in de Torenstraat. Bij het zien van een politiepatrouille reed de man in verboden richting weg. In de Marktstraat troffen de agenten de man opnieuw in zijn auto aan. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden in verboden richting en tijdens het uitschrijven van het proces-verbaal namen de agenten een weedlucht in de auto waar. Daarop werd een onderzoek ingesteld waarbij in de wagen ruim 120 gram weed werd aangetroffen. De verdachte werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De softdrugs zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: man dreigt met mes
De politie heeft donderdagavond in het Julianapark in Veendam een 35-jarige man uit Wildervank aangehouden. De man wilde een café aan de Bocht Oosterdiep bezoeken. Omdat hij daar eerder amok heeft gemaakt is de man de toegang tot het café ontzegd. Hij ging echter wel naar binnen waar hij werd gewezen op zijn ongewenste aanwezigheid. De man pakte daarop een mes uit een tas en dreigde daarmee. Ook maakte hij stekende bewegingen naar andere aanwezigen. De man vluchtte vervolgens en werd door de gewaarschuwde politie in het Julianapark aangetroffen. Hij had het mes nog bij zich. Daarmee dreigde hij naar de agenten. Pas na de waarschuwing dat pepperspray zou worden gebruikt gaf de verdachte het mes af. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Enumatil: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Westerdijk in Enumatil is donderdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Lutjegast gewond geraakt. Het slachtoffer kon een uit een uitrit de weg op rijdende auto niet ontwijken en botste tegen de voorkant van de wagen. Hij kwam te vallen en liep beenletsel. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Gordelcontroles: donderdag
Leek: W.L. van Nassauweg Gecontroleerd: 520 voertuigen, aantal personen zonder gordel: 21 Marum: Kruisweg Gecontroleerd: 150 voertuigen, aantal personen zonder gordel: 2 Tolbert: Oldebertweg Gecontroleerd: 70 voertuigen, aantal personen zonder gordel: 2 N.B. Het niet dragen van een gordel levert een boete van 40 euro op.

Hoogezand: overval op tankstation
Een tankstation aan de Abraham Kuypersingel in Hoogezand is donderdagmorgen overvallen. Kort voor half acht kwam een man met een mes de kiosk van het tankstation binnen. Hij ging met het mes voor de caissière (25) staan en wees naar de kassa. De vrouw was echter niet onder de indruk van onzeker overkomende overvaller en sloeg op een hand van de verdachte. Die verliet daarop de zaak. De vrouw waarschuwde de politie en korte tijd later meldde de overvaller, een 30-jarige man uit Hoogezand, zich bij het politiebureau in Hoogezand. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: man vernielt ruit
Aan de Robbeplaat in Delfzijl heeft de politie donderdagmorgen een 24-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wilde de woning van de ex binnen om zijn kinderen te kunnen zien. Daarbij sloeg hij een ruit kapot van de achterdeur van de woning. Hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en meegenomen. Na verhoor is de man heengezonden. Naar zijn zeggen vernielde hij de ruit per ongeluk. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongen (17) vernielt snackluikjes
Op de beelden van het binnenstadscameratoezicht werd donderdagnacht gezien dat een 17-jarige jongen uit Heereveen aan meerdere luikjes van een snackbar aan de Grote Markt stond te trekken. Een aantal van de snackluikjes bleken verbogen te zijn. De jongen werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: autos botsen op Europaweg
Voor de kruising van de Europaweg met de Griffeweg botsten donderdagnacht een 28-jarige automobilist uit Groningen en een 43-jarige automobilist uit Drachtstercompagnie tegen elkaar aan. Beide wagens raakte ernstig beschadigd en werden weggesleept. De 28-jarige bestuurder werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen
Een maaltijdbezorger werd donderdagavond van zijn geld beroofd op de Wibenaheerd door een nog onbekende dader. Nadat de bezorger de pizza uit de bromfietsbak haalde werd hij bedreigd en gesommeerd geld af te geven. Na de beroving rende de dader via de Wibenaheerd weg. Signalement dader: man, donkere huidskleur, leeftijd +/- 30 jaar, sprak met een Antilliaans accent. Hij was gekleed in een beige ¾ donsjas en zwarte broek. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: verkeerscontroles
Op de Winschoterkade werd donderdagmiddag gecontroleerd op het dragen van veiligheidsgordels. 12 personen droegen geen gordel en kregen een bon. Een bestuurder kreeg een bon voor het niet handsfree bellen. In de Zwanestraat werden 11 fietsers beboet voor het rijden in het voetgangersgebied. Op de Bornholmstraat werd de snelheid van 1040 autos gemeten. 28 voertuigen reden sneller dan de limiet van 50 km per uur Hoogste snelheid 66 km per uur. Op de Peizerweg (50 km) werden 687 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 36 voertuigen te hard. Hoogste snelheid 80 km per uur. Op de Beneluxweg werd met de lasergun gecontroleerd. Daar werden negen automobilisten aan de kant gezet voor een snelheidsovertreding. Hoogste overtreder reed 102 km per uur daar waar 70 km per uur de limiet is.