Gemeente Zaanstad

B&W-besluiten van 13 januari 2004

donderdag 15 januari 2004

De B&W-besluiten van 13 januari 2004:

Subsidie voor festival Deining
Het college van B&W heeft besloten een subsidie van maximaal 50.000 te verlenen aan het culturele festival Deining, dat in 2004 voor de tweede keer gehouden zal worden. In 2003 heeft het Projectbureau Zaanstreek dit festival op verzoek van de gemeente georganiseerd ter gelegenheid van het 300-jarige bestaan van de stad Sint Petersburg. Dit werd gevierd met een kunstmanifestatie op en rond de Zaan en een festival weekend. Circa 4200 mensen bezochten Deining, waarvan 30% afkomstig van buiten Zaanstad. In brede kring (gemeente, burgers, pers) is positief gereageerd op Deining 2003. De gemeente Zaanstad wil met Deining een cultureel festival ondersteunen met een regionale uitstraling, aantrekkelijk voor een breed publiek.

Definitief ontwerp herinrichting Vredeweg en Zomerdijk Het college heeft het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Vredeweg en Zomerdijk op industrieterrein Achtersluispolder vastgesteld. Dit definitief ontwerp zal worden uitgewerkt in bestek en tekeningen.
De herinrichting van de Vredeweg en Zomerdijk maakt onderdeel uit van het revitaliseringprogramma Achtersluispolder, dat op zijn beurt weer onderdeel uitmaakt van het programma Kanaalzone. In het revitaliseringprogramma het werken de gemeente en de Belangenvereniging Achtersluispolder samen aan een schone toekomst van het industrieterrein. De herinrichting van de Vredeweg is het eerste herinrichtingproject. Half oktober is begonnen met de uitvoering van het project door deels het vervangen van het riool in de Vredeweg, een partiële re-lining van het riool in de Vredeweg en de Zomerdijk, een herprofilering van de zijwegen met extra ruimte voor parkeervakken en het aanbrengen van enkelzijdig voetpad langs beide wegen. Belangrijke elementen uit het definitief ontwerp zijn onder meer de keuze voor asfalt als verhardingsmateriaal en het aanbrengen van iets verhoogde parkeervakken. Om de Vredeweg een 30-km beeld te geven, worden kruispuntenplateaus aangebracht. De rijbaan wordt 6.00 meter breed, de parkeervakken worden 1.80 meter breed. De trottoirs worden 1.5 meter breed. Bij ruimte gebrek kan dit smaller zijn, maar als minimale breedte wordt 1.00 meter aangehouden.

Investering basisregistratie vastgoed
De gemeente Zaanstad krijgt de beschikking over nieuwere versies (updates) van de programmatuur voor de registratie van vastgoed. Alle eigendommen van particulieren, ondernemers, corporaties en natuurlijk de gemeente zelf worden hiermee geregistreerd. Deze registratie maakt deel uit van de basisregistratie vastgoed (BRV).Om dat overzicht up to date te houden is een investering nodig in de software hiervoor. Daarnaast is een applicatie nodig om kaarten en ontwerpen te maken en ook daarvoor heeft het College van B&W geld beschikbaar gesteld. Tenslotte koopt de gemeente een aantal luchtfoto´s, eveneens gericht op de registratie van Zaans vastgoed. In totaal is een bedrag van 217.000 gemoeid met bovenstaande investeringen.