Politie Midden- en West Brabant

Dode en zwaar gewonde bij ongeval Rijksweg A4

Bergen op Zoom vrijdag 16 januari 2004

Dode en zwaar gewonde bij verkeersongeval

HOOGERHEIDE: Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A4 ter hoogte van de afslag Hoogerheide is vanmorgen een 18-jarige inwoner van Arnemuiden om het leven gekomen. Een tweede inzittende is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.

Rond 06:10 uur reden zij in een bestelbus komende uit de richting van Zeeland, ter hoogte van de afslag Hoogerheide, toen zij vermoedelijk na een inhaalmanoeuvre in een slip raakte. Het voertuig sloeg vervolgens enkele keren over de kop kwam in de middenberm tot stilstand. De twee mannen zijn hierbij uit het voertuig geslingerd en kwamen deels op de rijbaan terecht.

Een Belgische vrachtwagenchauffeur reageerde zeer adequaat door direct zijn vrachtwagencombinatie voor de plaats van het ongeval tot stilstand te brengen om zodoende het achterop komende verkeer tot stoppen te dwingen.

Ten gevolge van het ongeval ontstond een file op de Rijksweg A4 komende uit de richting Zeeland/Antwerpen. Het verkeer werd omgeleid via de oude Rijksweg, de Reimerswaalweg.
Bij het ongeval werd samengewerkt door Rijkswaterstaat, Brandweer, GGD en politie. De Unit F.T.O heeft een technisch onderzoek verricht om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Bron: Henk Snepvangers