AutoRai

16-1-2004

SEAT Altea Prototipo krijgt Europese designonderscheiding

De productieversie gaat pas over een paar maanden de weg op, maar nu al heeft de SEAT Altea Prototipo de Europese onderscheiding voor Beste concept-car van 2003 gekregen. Deze onderscheiding is toegekend door Designers (Europe), een organisatie die sinds 1989 bestaat en als doel heeft Europees autodesign en de auto-ontwerpers zelf voor het voetlicht te brengen.

De bij de onderscheiding horende trofee is op 13 januari 2004 in ontvangst genomen door Walter deSilva die verantwoordelijk is voor het SEAT-design. Dat gebeurde op de Autosalon van Brussel die nog tot en met 25 januari voor het publiek is geopend.

De Altea kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie concept-cars nadat Designers (Europe) ruim 200 designprofessionals had gevraagd een oordeel te geven over de styling van alle vorig jaar verschenen nieuwe modellen. Naast de titel Beste concept-car zijn er onderscheidingen te winnen in de categorieën compacte auto, luxemodellen, MPVs en interieurontwerp. Designers (Europe) is dé referentie voor zowel autoconstructeurs als designopleidingen. De organisatie looft sinds 1995 prijzen uit en stelt sinds dat jaar ook studiebeurzen beschikbaar voor veelbelovende ontwerpers in opleiding.

Revolutie in plaats van evolutie Bij de overhandiging van de trofee zei deSilva dat de Altea veel kenmerken in zich heeft die typerend zijn voor de toekomstige modellen van SEAT: We hebben het niet over evolutie, maar over een revolutie en de komende modellen van SEAT zullen onze voorsprong op het gebied van design nog eens extra bevestigen. Daarnaast zal de positie van SEAT door de integratie in de Audi Brand Group nog verder worden versterkt.
De SEAT Altea komt deze zomer op de markt.