AutoRai

16-1-2004

DaimlerChrysler Bank partner van Mercedes en Christijan Albers

Christijan Albers zal tijdens het DTM-seizoen 2004 in een AMG-Mercedes C-Klasse met opdruk van sponsorpartner DaimlerChrysler Bank rijden. Het desbetreffende contract hiervoor is 15 januari 2004 ondertekend.

Christijan Albers (24) begint zijn vierde seizoen in de Mercedes-Benz Tourenwagen Masters en het is zijn tweede seizoen voor het HWA-team. In het afgelopen jaar behaalde hij in tien races vier overwinningen en dat is meer dan iedere andere coureur bereikt heeft. Albers werd tweede met 64 punten en eindigde daarmee op vier punten achter de kampioen, zijn teamgenoot Bernd Schneider.

De DaimlerChrysler Bank, financieel dienstverlener voor de automobielen van het DaimlerChrysler concern, steunt voor de eerste keer de deelname van Mercedes-Benz Motorsport aan de DTM. "Christijan Albers past als jong, aanstormend talent heel goed bij ons. Ook de DaimlerChrysler Bank heeft zich bijzonder dynamisch ontwikkeld, sinds zij anderhalf jaar geleden haar intrede deed in de direct banking branche", aldus Bestuursvoorzitter Dr. Roland Folz bij de ondertekening van het contract.

De DaimlerChrysler Bank verzorgt met 1.500 medewerkers in geheel Duitsland meer dan 800.000 cliënten. De onderneming maakt deel uit van DaimlerChrysler Services AG, de wereldwijde financiële dienstverlener binnen het DaimlerChrysler concern met autofinancieringsmaatschappijen in 39 landen. Albers rijdt in een van de vier modellen van de AMG-Mercedes C-Klasse die voor het eerst in het nieuwe DTM seizoen ingezet zal worden. Opvallend is de lak die voor zijn auto is gebruikt en die aan het glimmende metaal van een kluis doet denken. Christijan Albers: "Een fantastisch design, nu rijd ik in de snelste kluis ter wereld. Ik verheug me al op de eerste testritten en het eerste seizoen met de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse en ik zal me volledig inzetten om het vertrouwen dat Mercedes-Benz en sponsor DaimlerChrysler Bank in mij gesteld hebben te rechtvaardigen. Ik ga ervan uit dat de concurrentie nog sterker zal zijn dan in het afgelopen jaar en daarom zal de DTM 2004 gegarandeerd de beste worden." Het seizoen start op 18 april met de openingsrace op Hockenheim.

Norbert Haug, Vice-President Mercedes-Benz Motorsport: "Door de verbintenis met DaimlerChrysler Bank hebben wij een belangrijke stap kunnen zetten, die de attractiviteit van de DTM duidelijk onderstreept."