BredeSchoolNet


Terra College blijft brede school

Het Terra College is een onderwijskansenschool en een brede buurtschool in wording. Die laatste ontwikkeling moet gewoon doorgaan, vindt directeur Van Miltenburg.

Het Terra College en de Stichting Welzijn Escamp zijn in april 2002 een samenwerking aangegaan om het concept brede buurtschool verder te ontwikkelen en vorm te geven. Die ontwikkelingen zullen door de moord op teamleider bovenbouw Hans van Wieren niet worden stopgezet. 'Je mag je nooit door dit soort incidenten laten leiden', zei Van Miltenburg op de persconferentie naar aanleiding van het drama.

Wel zei Van Miltenburg dat er wellicht een discussie onder het personeel van zijn school op gang komt. Daar wilde hij geen voorsprong opnemen.

Van Miltenburg benadrukte dat zijn school, en met name de locatie waar de moord is gepleegd, er alles aan heeft gedaan om een veilige school te zijn. 'De school zorgt ervoor dat leerlingen sterk betrokken zijn bij wat er op school gebeurt. Wij hebben een activerende en participerende aanpak. Dat er op jouw school dan tóch zoiets gebeurt. Daar heb ik het moeilijk mee. Die gedachte is haast onverdraaglijk.'

'De school is nog altijd een veilige plek in de buurt', besloot Van Miltenburg. 'De leerlingen deugen, de docenten deugen, het Terra College deugt. Wat hier is gebeurd, is een maatschappelijk probleem.'