Politie Drenthe

16-01-04 Vrijdagmorgen

Assen 16-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Vrouw ernstig gewond bij ongeval
TIENDEVEEN - Donderdagmiddag rond 15.15 uur is een 74-jarige vrouw uit Westerbork ernstig gewond geraakt doordat ze met haar auto op de Hoogeveenseweg tegen een boom botste. Ze was met haar auto om onduidelijke redenen in de berm terechtgekomen en had daarna de controle over de auto verloren. Ze raakte bekneld, waarna de brandweer het dak van de auto haalde. Per ambulance is ze met inwendig letsel naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Bromfietser gewond
GIETEN - Donderdagmiddag tegen 17.00 uur is een 53-jarige man uit Zuidlaren gewond geraakt bij en botsing met een personenauto. De bromfietser reed over de Bonnen toen hem geen voorrang werd verleend door een 51-jarige man uit Paterswolde die daar uit een uitrit kwam. De bromfiets botste tegen de auto en de bestuurder werd gelanceerd. Een eindje verder kwam hij op het wegdek terecht. Met een beenwond is de bromfietser naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

Alcomobilist
EMMEN - Donderdagnacht controleerde de politie een 33-jarige Emmenaar die met zijn auto over de Laan van de Marel reed. Bij de ademtest blies hij 330, wat hem een dagvaarding opleverde.

Woninginbraken
EMMERCOMPASCUUM - Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan het Hoofdkanaal. De dader vernielde een ruit van de schuifpui en raakte daar vermoedelijk bij gewond. De 65-jarige bewoner mist onder meer sieraden.
ASSEN - Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Violenstraat. De achterdeur is met grof geweld opengebroken. De 39-jarige bewoner mist ongeveer honderd DVDs.

Snelkraak tankstation
NIEUW AMSTERDAM - Donderdagnacht omstreeks 4.30 uur is een snelkraak gepleegd in een tankstation aan de Vaart. De toegangsdeur werd opengebroken en de daders zijn er vandoor met een hoeveelheid rookartikelen.

Jongen bij de keel gepakt door automobilist
HOOGEVEEN - Donderdagavond is een 13-jarige jongen uit Noordseschut bij de keel gepakt door een onbekende automobilist, nadat hij vanaf een viaduct aan de Alteveerstraat op diens auto had gespuugd. De automobilist kwam terug en kreeg de jongen te pakken. De jongen heeft aangifte gedaan. De politie wil graag het verhaal van de automobilist horen en nodigt deze uit om contact op te nemen.

Aanhouding na huiselijk geweld
EMMEN - Donderdagnacht is in de wijk Emmermeer een 42-jarige man aangehouden nadat hij in zijn woning ruzie had gehad met zijn vriendin en haar meerdere keren had geslagen.

Aanhangwagen gestolen
EMMEN - Donderdagmiddag tussen 13.00 en 13.15 uur is aan de Warmeerweg een aanhangwagen gestolen. De 37-jarige eigenaar zag een wat oudere man met een zwart mutsje op wegrijden in een donkerblauwe personenauto, nadat hij de aanhanger erachter had gekoppeld. De politie vraagt getuigen die de auto met aanhangwagen in Emmermeer hebben zien rijden en daar meer informatie over hebben om contact op te nemen.

Ernest Zinsmeyer 0592 361127