Sun Microsystems verkleint verlies tweede kwartaal

Amersfoort, 16 januari 2004 - Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW), heeft in het tweede kwartaal, afgesloten op 28 december 2003, het verlies weten terug te brengen tot $ 125 miljoen, bij een nagenoeg gelijke omzet als een jaar eerder.

De omzet in het tweede kwartaal van het boekjaar 2004 kwam uit op $2,9 miljard, 13,9 procent hoger dan het eerste kwartaal en 0,9 procent lager dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met een verlies van $ 125 miljoen, of $ 0,04 per aandeel was het resultaat aanzienlijk beter dan een jaar eerder, toen het verlies nog uitkwam op $2, 3 miljard, of $0,72 per aandeel.

"Dit tweede kwartaal hebben we een aantal grote stappen gezet", aldus Scott McNealy, President en Chief Executive Officer van Sun Microsystems. "We hebben meer dan 20 nieuwe producten aangekondigd tijdens onze volledig uitverkochte SunNetwork conferentie in Berlijn. Daarnaast hebben we een belangrijke alliantie gesloten met AMD waardoor we onze strategie kunnen voortzetten om via de typische schaalvoordelen van de IT-markt onze klanten maximale prestaties te bieden tegen zeer concurrerende prijzen. Sun heeft daarmee een uitstekende uitgangspositie voor 2004."

Martin te Dortshorst, Algemeen Directeur van Sun Microsystems Nederland bevestigt dat Sun ook in Nederland de weg omhoog weer heeft gevonden: "Het afgelopen kwartaal hebben we gezien dat de vraag weer duidelijk is toegenomen. Dat geldt zowel voor de marktsegmenten waarin we traditioneel sterk zijn, zoals telecom en finance, maar ook in andere marktsegmenten waar we vooral door het samenwerken met partners sterk aan het groeien zijn."

Steve McGowan, Sun's Chief Financial Officer: "De omzetgroei dit kwartaal ten opzichte van een kwartaal eerder was de grootste Q1-Q2 omzetgroei sinds 1998. Ondanks de concurrentiedruk hebben we ook de bruto marge weten te vergroten door de voortdurende focus op kostenbeheersing. We hebben het afgelopen kwartaal afgesloten met een kastotaal van $5,16 miljard."

Over Sun Microsystems

Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network Is The Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 100 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.



Ingezonden persbericht