1e persbericht van vrijdag 16 januari 2004

Eindhoven 16-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Antoon Coolenlaan, de Bayeuxlaan en op de Genneperweg zijn donderdagavond verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 17 bekeuringen uitgedeeld. Zeven voor verlichting die niet in orde was, vier voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden zonder bromfietscertificaat, twee voor te hard rijden, één voor het ten onrechte voeren van een oranje plaatje, één voor parkeren op het trottoir en één voor het onverzekerd rondrijden.

Op de Vestdijk en op het Fellenoordpad zijn donderdagavond eveneens verkeerscontroles gehouden. Hier werden in totaal 104 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 31 voor te hard rijden, 17 voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets, drie voor het ten onrechte voeren van het oranje of gele plaatje, 31 voor het niet in orde hebben van de verlichting, één voor een verlopen APK, tien voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, vier voor het onverzekerd rondrijden, twee voor het niet gebruiken van de juiste rijbaan en vijf voor het rijden door rood. Ook werden drie automobilisten betrapt die teveel gedronken hadden. Bij één van hen werd een promillage van 0,65 gemeten. Een 27-jarige automobilist uit Someren werd eerst op de Vestdijk betrapt op te hard rijden. Vervolgens negeerde de man op het 18-Septemberplein een rood licht en op de Fellenoord reed hij nog twee keer door rood. Toen de man staande gehouden werd op de Professor Dr. Dorgelolaan bleek dat hij teveel gedronken had. Bij hem werd een promillage van 1,00 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Een 22-jarige automobilist uit Sint Oedenrode werd op de Vestdijk staande gehouden omdat hij zonder verlichting reed. De adem van de man rook naar alcohol. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen met gestolen auto aangehouden

Op de Tinelstraat zijn donderdag om 20.45 uur twee Eindhovenaren van 36 en 21 jaar oud aangehouden. Politiemensen zagen de auto, een Opel Kadett, over de Bennekelstraat rijden. De inzittenden droegen geen gordel. Informatie bij de regionale meldkamer leerde dat de auto gestolen was. Op de Tinelstraat lieten de politiemensen de auto stoppen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man mishandelt echtgenoot

Vrijdag om 1.55 uur is een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had in hun woning in Tongelre zijn 52-jarige echtgenote geslagen. Zij had een blauw oog. De vrouw deed aangifte. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na gratis taxirit aangehouden

Op het Stationsplein is vrijdag om 6.10 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op het einde van een taxirit kon hij de ritprijs van 15,80 niet betalen. Hij had helemaal geen geld bij zich. De man is aangehouden ter zake flessentrekkerij. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 17-jarige Veldhovense bromfietser is donderdag om 15.35 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Langendijk Cranendonck. De jongen reed over de Cranendonck, een fietspad. Een 28-jarige Eindhovense automobilist reed over de Langendijk en gaf de bromfietser geen voorrang. De jongen is met een beenbreuk in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Eindhoven: Een deur te ver

Op de Zwaanstraat is vrijdag om 2.30 uur een 56-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bewoners van een woning aan de Zwaanstraat belden de politie omdat de man tegen hun deur stond te schoppen en te slaan. Toen de politie ter plaatse kwam en de man aansprak bleek dat hij dacht dat hij bij zijn eigen deur stond. Zijn sleutel paste niet en niemand deed open. Hij vreesde dat zijn familie iets was overkomen. De man had flink gedronken en was door het slaan op de deur gewond geraakt aan zijn hand. De verwonding is in het ziekenhuis behandeld. De man is daarna naar het juiste huis gebracht, enkele deuren verder. De schade zou hij vergoeden.

Eindhoven: Twee mannen na bedreiging aangehouden

Op de Tweede Lieven de Keylaan zijn donderdag om 20.10 uur twee Eindhovenaren van 20 en 21 jaar oud aangehouden. Zij zouden een 20-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd. Het slachtoffer werd door de twee verdachten, die ieder met een auto reden, achtervolgd. Zij reden hem klem en bedreigden hem met woorden. De gewaarschuwde politie kon de twee verdachten aanhouden. Zij zijn gehoord en na verhoor konden zij naar huis. De aanleiding tot de bedreiging zou een beëindigde relatie zijn.

Helmond: Man overvallen

Donderdag rond 18.00 uur is een 50-jarige Helmonder in zijn woning aan de Mierloseweg overvallen. Twee mannen eisten geld van hem. Hij werd gedwongen in Helmond geld te pinnen. Dat lukte niet en bij een tweede poging in Geldrop kon het slachtoffer ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Jeugdige vernielers aangehouden

Op de Johannes Vermeerlaan is donderdag om 19.50 uur een 16-jarige Helmonder aangehouden. Een politieman betrapte hem en een tweede jongen op het vernielen van straatlantaarns op de fietsbrug over de Zuid Willemsvaart. De tweede verdachte meldde zich later op het politiebureau. Na verhoor zijn de jongens met hun gewaarschuwde ouders naar huis gegaan. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Foto- en videoapparatuur weggenomen

Bij een inbraak in een woning aan de Wolfstraat zijn donderdagmiddag tussen 14.45 en 16.00 uur een videocamera en een fotocamera gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.

Deurne: Dronken man veroorzaakt aanrijdingen

In een woning aan de Amer is vrijdagochtend rond 5.00 uur een 28-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij zou eerder die nacht met zijn auto tegen een geparkeerde auto op de Amer zijn gebotst en door zijn gereden. In de Dintel botste hij vervolgens weer tegen een geparkeerde auto die doorschoof tegen een andere auto. Deze laatste auto schoof eveneens door tegen een geparkeerde auto die ervoor stond. Ook hier reed de verdachte door. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,50 gemeten. De man blijkt niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop / Reusel: Verdachte aangehouden na tanken zonder betalen

De politie kreeg donderdagavond een melding dat een automobilist bij een tankstation aan de A67 in Geldrop had getankt zonder te betalen. De politie stelde een onderzoek in en kon net na middernacht op de Marialaan in Reusel een 21-jarige verdachte automobilist uit die plaats aanhouden. De man had de politie gezien en probeerde hen af te schudden door snel een inrit op te rijden. Hierbij botste hij tegen een muurtje. De auto van de man bleek niet verzekerd te zijn en de APK was verlopen. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in woning

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Langenakker. Met een ladder is de dader op het balkon geklommen. Daar is een raam opengebroken. Uit de woningen verdwenen enkele sieraden.

Veldhoven: Inbraak in woning

In een woning aan de Voorde is donderdagochtend ingebroken. De dader kwam binnen door een bovenlicht aan de achterkant open te breken. Uit het pand werden een computer en sieraden gestolen.

Waalre: Flatscreen weg bij inbraak

Vrijdag rond 4.30 uur is ingebroken in een kantoor aan de Willibrorduslaan. De ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit het kantoor is een flatscreen gestolen.