Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 januari 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed

Wierden

Op donderdag 15 januari omstreeks 19.16 uur wordt op de Rijssensestraat een 71-jarige automobilist uit Enter gecontroleerd, nadat hij met zijn auto over de weg slingerde. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,92 o/oo. Hij krijgt hiervoor een boete van 390 euro. (bps: 04-006086)

Rijden onder invloed

Automobilist gaat ondanks waarschuwing toch rijden onder invloed van alcohol

Almelo

Op vrijdag 16 januari omstreeks 00.45 uur ziet de politie op de Magnoliastraat een automobilist naast zijn auto staan. De man, een 58-jarige Almeloër, staat erg onvast op de benen en er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. Ondanks de waarschuwing om niet te gaan rijden, stapt de man toch achter het stuur en gaat rijden. De verdachte wordt daarop aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,96 o/oo. Tevens blijkt de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en is de auto niet verzekerd. De auto is daarop in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(bps: 04-006173)

Aanrijding onder invloed

Automobiliste veroorzaakt onder invloed van alcohol een aanrijding

Wierden

Op donderdag 15 januari omstreeks 21.34 uur rijdt een 30-jarige automobiliste op de Rondweg. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Bedrijvenparksingel trekt het stilstaande verkeer net op. De vrouw mindert haar snelheid doch niet voldoende, waardoor ze de voor haar rijdende auto aanrijdt, bestuurd door een 57-jarige Nijverdaller. Door de klap van de aanrijding botst de auto van de 57-jarige op diens voorganger, een 33-jarige automobilist uit Hellendoorn. Bij de 30-jarige vrouw wordt alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,02 o/oo. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Zowel de auto van de 30-jarige als de auto van de 57-jarige moesten worden afgesleept. (bps: 04-006155)

Vechtpartij met gewonden

Bij een vechtpartijen tussen twee personen raken beide gewond

Almelo

Op vrijdag 16 januari omstreeks 02.53 uur vindt op de Grotestraat een vechtpartij plaats tussen twee 21-jarige Almeloërs. De ene 21-jarige (nr.1), in gezelschap van twee vrouwen, wil een gesprek met de andere 21-jarige (nr.2), wat uitmondt in een woordenwisseling. Dit loopt uit de hand, waarop nr.2 een stanleymes in zijn hand neemt en daarmee dreigt. Nr.2 stopt het mes weer weg en slaat daarop nr.1 in zijn gezicht, waardoor deze een wond oploopt en zijn kies afbreekt. Nr.1 belt daarop de politie. Ondertussen komt nr. 2 op hem af om een schop uit te delen. Nr.1 weert de schop af, waardoor nr.2 een dubbele beenbreuk oploopt en naar het ziekenhuis wordt overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht. (bps: 04-006188)

Autokraker(s) actief

Minstens tien auto's opengebroken

Hellendoorn

In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari zijn in ieder geval tien auto's opengebroken. In bijna alle gevallen werd de radioapparatuur weggenomen nadat het slot was geforceerd. De inbraken zijn gepleegd aan De Matestraat (2x), Ommerweg (1x), De Nieuwkamp (2x), Veldmanserve (2x) en De Marsjes (3x). De politie stelt een nader onderzoek in.


---- --