Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 januari 2004

Aanrijding met letsel

Snorfietser gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 41-jarige automobiliste uit Hengelo reed donderdagmorgen 15 januari omstreeks 11.35 uur op de Marskant in Hengelo. Zij reed op een gegeven moment een inrit op en verleende hierbij geen voorrang aan een op het verplichte fietspad van de Marskant rijdende 53-jarige snorfietser uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 53-jarige man een pijnlijke knie opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-005828)

Plunjebaal gestolen

Jongens op scooter stelen (leger-) plunjebaal uit bestelbus, terwijl de bestuurder van de bus voor de stoplichten staat te wachten

Hengelo

Donderdag 15 januari reed een 34-jarige man uit Hengelo omstreeks 19.15 uur in zijn bestelbus op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Hij wilde linksaf de Josef Haydnlaan inslaan maar moest bij de kruising voor de verkeerslichten wachten. Naast hem stond op het fietspad een scooter met daarop een jongen. Opeens hoorde de 34-jarige man dat de schuifdeur van de bus geopend werd. Hij keek en zag direct daarop een jongen met zijn (leger-) plunjebaal wegrennen. De jongen stapte bij de scooter achterop, waarna beide jongens wegreden via de Castorweg. De 34-jarige deed inmiddels aangifte. In de plunjebaal zat onder meer legerkleding, een helm en een gasmasker.

Beide verdachten reden op een donkergekleurde scooter. Het betrof jongens van omstreeks 16 jaar. Beiden droegen een spijkerbroek en hadden geen helm op. De bestuurder droeg een lichtgekleurde jas en heeft donker haar. De andere jongen droeg een donkerkleurige jas. (bps: 04-006105)

Aanhouding wegens bedreiging

Man bedreigt bankpersoneel en wordt door de politie aangehouden

Hengelo/Enschede

Donderdagmiddag 15 januari kwam omstreeks 13.20 uur een melding binnen van een agressieve klant bij een bank aan de Markt in Hengelo. Toen de politie arriveerde, was de klant reeds vertrokken. Het volgende bleek even daarvoor gebeurd te zijn: een klant was de bank binnengekomen en had een medewerker gevraagd waarom hij zijn bankpasje niet meer kon gebruiken. Bij navraag bleek zijn rekening geblokkeerd te zijn, hetgeen de klant werd medegedeeld. Hierop begon de man te schelden en werd zodanig agressief, dat het personeel hem naar buiten loodste. De man bleef echter schreeuwen en bedreigde de medewerkers, waarna hij er vandoor ging. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte, een 30-jarige man uit Enschede, nog diezelfde dag omstreeks 15.30 uur in de Prinsessetunnel in Enschede aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-005899)

Automobilist aangehouden

Automobilist rijdt te hard, negeert stopteken en wordt vervolgens aangehouden

Hengelo

Surveillerende politieagenten reden donderdag 15 januari omstreeks 11.15 uur op de Enschedesestraat in Hengelo, alwaar een maximum snelheid van 80 km per uur geldt. Zij werden op een gegeven moment ingehaald door een automobilist, die met een snelheid van 97 km per uur reed. De agenten gaven de automobilist een stopteken, dat hij echter negeerde. Op de Olympiastraat in Hengelo parkeerde de man zijn auto en stapte uit. Hij werd vervolgens door de agenten op de snelheidsovertreding aangesproken. De man liep echter gewoon door en weigerde zijn personalia op te geven. Hierop werd hij door de agenten aangehouden. De man verzette zich tegen de aanhouding en wilde weglopen. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte, een 26-jarige man uit Hengelo, wordt proces-verbaal opgemaakt wegens de snelheidsovertreding en het negeren van het stopteken. (bps: 04-005817)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Vrijdagmorgen 16 januari vond omstreeks 07.55 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto op de kruising Enschedesestraat/Mariastraat in Oldenzaal. De auto werd bestuurd door een 34-jarige man uit Oldenzaal. Hij reed op de Mariastraat en wilde linksaf de Enschedesestraat inrijden. Hierbij zag hij een 27-jarige fietser uit Enschede over het hoofd, die hem van links vanuit de Enschedesestraat (= voorrangsweg) naderde. De 27-jarige man klaagde over hoofdpijn en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-006219)

Kop-staart aanrijding

Twee gewonden bij kop-staart aanrijding, waarbij vier personenauto's betrokken waren

Hengelo

Een 24-jarige automobilist uit Hengelo reed vrijdagmorgen 16 januari omstreeks 08.00 uur op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Toen de auto voor hem, bestuurd door een 34-jarige man uit Haaksbergen, door de noodzaak van het verkeer remde, zag de 24-jarige geen kans zijn auto op tijd tot stilstand te brengen. Hij botste op de auto van de 34-jarige, die daarop op de auto voor hem botste en die op zijn beurt weer op de volgende auto. De 24-jarige liep hoofd- en nekklachten op, de 34-jarige een pijnlijke rug. Beiden werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurders van de voorste twee auto's bleven ongedeerd. (bps: 04-006229)

Aanhouding na bommelding

Grap van 16-jarige wordt door politie en justitie niet getolereerd

Hengelo

Vrijdag 9 januari vond een medewerker van Ikea aan Het Plein in Hengelo een enquêteformulier in de bus met hierop vermeld dat in het bedrijf op 15 januari een bom zou afgaan. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van een 16-jarige jongen uit Zenderen. De verdachte werd op donderdagmiddag 15 januari aangehouden en heeft inmiddels bekend. Het was een grapje, aldus de verdachte. Zowel politie als justitie beschouwen dit echter niet als een grapje en nemen de zaak hoog op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal van bedreiging opgemaakt. (bps: 04-003479)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --