Provincie Limburg

Besluitenlijst GS

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 13 januari 2004

Onderwerp

Besluit


1.

Voortgang en uitvoering van door Provinciale Staten aanvaarde moties, amendementen en gedane toezeggingen door Gedeputeerde Staten

Informatie: M. Gerrickens,afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning

tel: (043) 389 89 08

e-mail: mjpm.gerrickens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de stand van zaken rondom de aanvaarde moties, amendementen en gedane toezeggingen van Provinciale Staten in de periode 26 mei tot en met 12 december 2003.


2.

Reconstructieplan Noord- en Midden-Limburg; Bedenkingen-nota, Nota van wijzigingen en Nota standpuntbepaling adviezen

Informatie: R. Schoufs, afdeling Landelijke leefomgeving

tel: (043) 389 79 93

e-mail: mrjh.schoufs@prvlimburg.nl

Het Reconstructieplan heeft als doel een algehele kwaliteitsverbetering van het landelijk gebied van Noord- en Midden-Limburg door middel van een integrale aanpak. In de periode van 8 oktober tot en met 4 november 2003 hebben het ontwerp-plan en het bijbehorende milieueffecten-rapport ter inzage gelegen. Gedeputeerde Staten hebben thans hun standpunt bepaald ten aanzien van de tegen het ontwerpplan ingediende bedenkingen en de door de Provinciale Commissie Omgevings-vraagstukken Limburg, de Commissie voor de Milieueffectenrapportage en de ministeries van LNV, VROM en V&W uitgebrachte adviezen. Een aantal bedenkingen en adviezen heeft tot planaanpassingen geleid. Gedeputeerde Staten bieden het aangepaste ontwerpplan aan Provinciale Staten aan ter vaststelling in hun vergadering van 5 maart 2004.


3.

Afwijzen verzoek van Edelchemie om wijziging van voorschriften van de vigerende Wm-vergunning van 16 mei 1995

Informatie: J. de Jongh,afdeling Vergunningen

tel: (043) 389 78 95

e-mail: mjhmm.de.jongh@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het verzoek van Edelchemie beschouwd als een verzoek om een Wm-veranderingsvergunning. Gedeputeerde Staten vragen het bedrijf dat het een revisievergunning voor het gehele bedrijf indient en laten het verzoek buiten behandeling.


4.

Ontwerpbeschikking Grondwaterwet ENCI-Maastricht BV

Informatie: J. van der Veer,afdeling Vergunningen

tel: (043) 389 77 27

e-mail: mjl.veer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in een ontwerpbeschikking ENCI Maastricht BV tijdelijk, tot 1 januari 2010, vergunning verleend voor het bemalen van de groeve St. Pietersberg ten behoeve van het in den droge winnen van kalksteen. Voor twee gebieden worden maatregelen voorgeschreven om verdroging van de natuur te voorkomen. Er mag maximaal 1.100.000 m³ water per jaar worden onttrokken. De vergunning verleend bij besluit van 6 juli 1993 voor het onttrekken van maximaal 1.000.000 m³ per jaar wordt de dag na het onherroepelijk worden van onderhavige beschikking ingetrokken.


5.

Reactie op MIT-overleg met landsdeel Zuid

Informatie: M. Onnen, afdeling Mobiliteit

tel: (043) 389 74 18

e-mail: mmek.onnen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben naar aanleiding van de behandeling van het Meerjaren-programma Infrastructuur en Transport (MIT) in de Tweede Kamer een brief gestuurd aan de minister van Verkeer en Waterstaat over een drietal belangrijke projecten, te weten:


- spitspakket Kerensheide;


- light rail Zuid-Limburg;


- IJzeren Rijn.


6.

Organiseren Maatschappelijke discussie ENCI

Informatie: J. van Aaken,afdeling Milieu- en Waterbeleid

tel: (043) 389 76 29

e-mail: mjagm.van.aaken@prvlimburg.nl

Provincie Limburg gaat nadat de MER Diepe Winning ENCI beschikbaar is de toegezegde maatschappelijke discussie ENCI organiseren. Gedeputeerde Staten hebben het Plan van Aanpak organiseren maatschappelijke discussie goedgekeurd. Alle betrokken organisaties en geïnteresseerde burgers zullen worden uitgenodigd om in twee bijeenkomsten

standpunten uit te wisselen over de ENCI. De onderwerpen die besproken worden zijn de uitgangspositie van de ENCI (bestaand beleid) en diepwinning versus afgraven va de Observant.


7.

Herijking Subsidierelaties

Informatie: J. Kneepkens,afdeling Majeure Projecten

tel: (043) 389 88 20

e-mail: mjhma.kneepkens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen een verdere aanscherping van de subsidierelaties aan Provinciale Staten voor en wel zodanig dat enerzijds regels en procedures verminderd worden en anderzijds de Provincie afstandelijker bestuurt en minder risico's loopt.


8.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer Van Dijk (PvdA) inzake financiële positie uitvoeringsinstanties jeugdzorg

Informatie: J. Ramaekers,afdeling Zorg

tel: (043) 389 71 24

e-mail: mjgc.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vragen beantwoord over de financiële positie uitvoeringsinstanties jeugdzorg beantwoord. Zij wijzen onder meer op het doelmatigheids-onderzoek dat zij op korte termijn bij de Limburgse jeugdzorginstellingen (vallend onder provinciale verantwoordelijkheid) starten. Dit onderzoek vloeit voort uit et recente bestuursakkoord rijk-provincies over de kaders vorm uitvoering van de Wet op de jeugdzorg.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

N.B. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook antwoorden op statenvragen worden pas beschikbaar gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

16-1-2004 11:53