Politie Zuid-Holland-Zuid

16/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-01-2004 - Persberichten District I

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRANDING
DORDRECHT- De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding. Op donderdagavond 15 januari omstreeks 21.15 uur liep een 16-jarige meisje uit Dordrecht vlakbij het spoorviaduct op de Stadspolderring. Zij werd daar aangerand door een man. Het meisje wist de man van zich af te duwen en liep naar de andere kant van het viaduct. Zij begon te gillen. De man ging toen weg.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie/ via 0900-8844 (lokaal tarief).

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:


-blanke huidskleur

-ongeveer 50 jaar

-normaal tot slank postuur

-lengte: 1.85 meter

-stoppelbaard, slecht gebit met ontbrekende tanden
-niet brildragend

-zwarte muts

-donkere trui met daaroverheen een geel trimmershesje (reflecterende strepen)

-blauwe trainingsbroek met twee witte biezen

BEROVING
DORDRECHT- Een 63-jarige man is beroofd van zijn fiets. Op donderdagmiddag 15 januari kwam de man het tunneltje onder het spoor vandaan om het Weizigtpark in te fietsen. Toen hij op zijn fiets wilde stappen, werd hij belaagd door twee mannen. De 63-jarige man uit Dordrecht viel. Vervolgens raakte hij in een gevecht met één van de belagers. De andere belager ging er op de fiets van het slachtoffer vandoor. Het slachtoffer wist te ontkomen uit het gevecht waarna de belager het park invluchtte.

MISLUKTE INBRAAK
DORDRECHT- In een bedrijf aan de Merwedestraat is ingebroken. In de nacht van donderdag op vrijdag 16 januari werden 2 ruiten ingeslagen. Vervolgens werd vermoedelijk geprobeerd de computerkasten te stelen. Deze waren echter bevestigd aan kettingen. Er bleek dus niets te zijn weggenomen.

FRANSMANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee Fransmannen zijn aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 16 januari reden deze mannen over de A16. De politie zette de auto in het kader van een verkeerscontrole langs de kant. De bestuurder haalde een zakje marihuana uit zijn onderbroek en vertelde coffeeshops te hebben bezocht. De politie fouilleerde de mannen en troffen diverse zakje marihuana en joints aan in de onderbroek van de verdachten. Ook werd er nog een kilo marihuana in de auto aangetroffen. De mannen moesten afstand doen van de drugs. Ze werden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Fransman en een 27-jarige Fransman.