Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg(16/1)

Tilburg, vrijdag 16 januari 2004

Politie houdt agressieve Tilburger aan

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur in een woning in de wijk het Groeseind een 29-jarige Tilburger aangehouden die de agenten met onder meer een groot vleesmes bedreigd had. Een van de agenten nam vanwege de escalatie zijn pistool ter hand. De verdachte is ingesloten.

De politie kreeg vannacht een melding dat een bewoner in de wijk Groeseind overlast zou veroorzaken op straat. De man zou herrie maken door met glaswerk te gooien. Ter plaatse zagen de agenten glaswerk op straat liggen De dader was inmiddels zijn woning binnen gegaan. Agenten hebben daarop aangebeld en zijn door een vrouw binnen gelaten. De bewoner, een 29-jarige Tilburger, bleek zeer agressief en compleet over zijn toeren te zijn. Op het moment dat de agenten binnen kwamen stond hij te schreeuwen en te zwaaien met een aluminiumkleurige bezemsteel. Hierna pakte hij uit zijn broeksband een groot vleesmes waarmee hij stekende bewegingen maakte en de agenten dreigde `kapot te steken`. Een van de agenten, die zich ernstig bedreigd voelde, nam daarop zijn dienstpistool ter hand. Nadat de verdachte het eerste mes had laten vallen, haalde hij nog een 2e mes uit zijn broeksband en een vleesvork waarmee hij opnieuw de agenten bedreigde. Uiteindelijk zijn de agenten erin geslaagd de verdachte aan te houden. Ook onderweg naar het bureau bleef hij zeer agressief. Hij bonkte met zijn voeten tegen de wand van de auto en bleef schreeuwen.

Prostituee aangehouden

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.00 uur bij het Wilhelminapark een 41-jarige Tilburgse op grond van de APV aangehouden die zich ter plaatse aan een automobilist aanbood voor prostitutie. Ze bood haar diensten aan voor 10 euro. Tijdens het transport beledigde en bedreigde ze de agenten. Hiervan wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Huisarts aangevallen op dokterspost

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.40 uur een 25-jarige Tilburger aangehouden die een huisarts had aangevallen op de dokterspost aan de Lage Witsiebaan. De agressieve patiënt, die ook enkele vernielingen pleegde, verkeerde kennelijk in een soort psychose. Uiteindelijk is de verdachte met een inbewaringstelling gedwongen op een psychiatrische afdeling opgenomen.

Rijders onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht drie automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Alle drie de verdachten waren betrokken bij aanrijdingen. Twee van hen weigerden aan de ademanalyse of bloedproef mee te werken.

Een 46-jarige vrouw uit Valkenswaard is vannacht omstreeks 01.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. Ze kwam op de Spoorlaan met haar auto in aanrijding met een auto die daar in verband met een eerdere aanrijding stil stond. De Valkenswaardse bleek bovendien auto te rijden terwijl haar rijbevoegdheid in verband met een eerdere veroordeling tot 10 mei dit jaar was ontzegd. De verdachte weigerde aan een ademanalyse of bloedproef mee te werken. Ook wenste ze geen verklaring af te leggen. Ze is omstreeks 05.10 uur in vrijheid gesteld.

Een 48-jarige Tilburger had vannacht ook teveel gedronken. Hij was vannacht omstreeks 02.15 uur met zijn auto als bestuurder betrokken bij een aanrijding materieel op de Moersedreef. De andere bestuurder had hem met de auto geen voorrang verleend. De man blies 250 Ugl (circa 0,65 promille).

De derde rijder onder invloed werd vannacht omstreeks 02.36 uur door de politie aangehouden op het NS-Plein. Hij kwam met zijn auto in aanrijding met de auto van een 37-jarige man uit Kaatsheuvel. Op het moment dat de agenten arriveerden lag de man op de grond. De GGD werd ter plaatse gevraagd. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis weigerde hij aan een bloedproef mee te doen. Hij moest ter observatie nog in het ziekenhuis blijven.

Inbraken in kapperszaak en school

MOERGESTEL: Vannacht is omstreeks 04.20 uur ingebroken in een kapperszaak aan de Rootven in Tilburg. De daders zijn het dak opgeklommen en hebben het dakraam weten te verwijderen. Vervolgens zijn ze de zaak binnen geklommen,. Men heeft uit de kantoorruimte een kluisje met geld meegenomen. De schade is op dit moment nog onbekend. De politie heeft een aangifte opgenomen, er zal ook een sporenonderzoek ingesteld worden.

BERKEL ENSCHOT: Vannacht is ingebroken in een school aan de Vlierakkerhof. De inbrak werd omstreeks 06.30 uur ontdekt. De daders hebben een raam geforceerd. Dit was hetzelfde raam wat eerder vannacht bij een eerste inbraak(poging)ook al verbroken was. Het was toen met ijzerdraad gerepareerd. De daders hebben uit de kantoorruimte 2 flatscreens en 3 computers gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in

Bron: Willem van Hooijdonk