Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Nader onderzoek aanhouding na achtervolging
Publicatiedatum: 16-01-2004

Een rectificatie op het bericht van 15-01-2004 'Arnhem - aanhouding na achtervolging':
De laatste zin in het persbericht is onjuist. Onderzoek door de Rijksrecherche is geen standaardprocedure. Wel wordt er een geweldsrapportage opgemaakt door de betreffende politieman die het waarschuwingsschot loste. Dit rapport wordt gevoegd bij de overige processen-verbaal die naar Justitie gaan. Door de districtsleiding en door het Openbaar Ministerie wordt achteraf (standaard) getoetst of er terecht, zoals in dit geval een waarschuwingsschot gelost is.

Wat betreft het onderzoek:
De aangehouden bestuurder, een 32-jarige man uit Arnhem, wordt vandaag nader verhoord. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en doorrijden na een aanrijding. Hij reed tijdens zijn vlucht in op een politieauto, die de Hommelseweg blokkeerde om zijn vlucht te verhinderen. Daarbij kon een uitgestapte politieman nog net op tijd weer in zijn auto springen om te voorkomen dat hij werd aangereden. De politie vermoedt dat de verdachte onder invloed van drugs verkeerde. Hij weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Er werd een zakje wiet bij hem aangetroffen.
Een tweede, donderdagavond - in de vluchtauto- aangehouden, verdachte, een 31-jarige man uit Elst, heeft vermoedelijk niets met de zaak te maken. Hij bleef in de auto achter tijdens het incident in de supermarkt. Door de aangehouden bestuurder werden, naast de politieauto die de weg wilde blokkeren om zijn vlucht te verhinderen, nog drie andere geparkeerde auto's geramd: twee op de Hommelseweg en een op de Dalweg.
De aanleiding was een melding rond half 9 donderdagavond van de supermarkt, dat vier mannen het personeel lastig viel. Een van hen was de aangehouden 32-jarige Arnhemmer. Het viertal gooide met bierflessen en gedroegen zich agressief. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de identiteit van de drie overige mannen

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---