Politie Limburg-Zuid

Inbreker aangehouden

Sittard-Geleen-Born 16-01-2004 - Op donderdagavond 15 januari 2004, omstreeks 21.45 uur, zag een politiepatrouille bij een tuiniersbedrijf aan de Einighauseweg in Geleen een auto staan waarvan er iemand spullen was aan het inladen was.

Vermoedelijk omdat deze persoon de politie in het oog had gekregen maakte deze dat hij wegkwam en rende er vandoor. De politie die een inbraak vermoedde in het tuiniersbedrijf ging de verdachte achterna, via een talud in de richting van de Bosweg. Omdat de verdachte op enig moment diep in de modder terecht terechtkwam / liep, kon hij snel door de politie in de kraag worden gevat. Een tweede verdachte werd door een inmiddels andere gewaarschuwde politiepatrouille eveneens in de omgeving aangehouden.

Beide verdachten, twee 33-jarige mannen uit Sittard, werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. In de auto vond de politie een paar grote keramische bloempotten die in beslag werden genomen. De auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld en afgesleept. Het tuiniersbedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan van de inbraak / diefstal van grote bloempotten. De politie stelt een nader onderzoek in.