Politie Amsterdam-Amstelland


Drie leerlingen scholengemeenschap gearresteerd

Drie leerlingen van een school in Amsterdam-West zijn vanmorgen op school gearresteerd. Zij worden ervan verdacht leraren van hun school te hebben bedreigd. Donderdagmorgen werd een brief aangetroffen waarin een aantal leraren werd bedreigd. Het schrijven was vergezeld van een kogel. Dankzij de goede samenwerking tussen de schoolagent en de schoolleiding konden de drie worden opgespoord. Zij werden vanmorgen op school aangehouden. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.
---

Getuigen gezocht: aanrijding Nellesteinpad

16-1-2004. De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding vorige week woensdag tussen een fietser en een brommer. De 44-jarige brommerrijder raakte hierbij zwaargewond aan zijn bovenlichaam. De fietser is er na het ongeval vandoor gegaan. De aanrijding vond rond half negen 's morgens plaats op het Nellesteinpad. Vermoedellijk verleende de fietser geen voorrang aan de brommerrijder. Beiden kwamen bij de aanrijding ten val. De fietser verdween hierna lopend met zijn met name aan de voorkant gehavende fiets.


16-1-2004. Wijkteam 's-Gravesandeplein heeft met de aanhouding van 16 verdachten voorlopig een eind gemaakt aan de drugoverlast in Amsterdam-Oost. De actie tegen straathandel liep vanaf zes januari. Bij deze actie werden diverse bolletjes harddrugs beslag genomen. Zes verdachten werden in verzekering gesteld. De anderen werden na verhoor en het opmaken van proces-verbaal heengezonden. Een van de verdachten bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en wacht op uitzetting.

---


Scholiere gearresteerd na digitale bedreiging

16-1-2004. Een 16-jarig meisje uit Amsterdam-West is donderdagavond gearresteerd nadat zij via internet een leraar van haar school met de dood had bedreigd.

Op een internetforum voor de jeugd was een site geopend naar aanleiding van de dood van een leraar op een school in Den Haag. Op deze site kwam donderdag een mailtje binnen waarin een leerling haar leraar met de dood bedreigde. De alerte beheerder van de site bracht de betreffende school op de hoogte die op haar beurt de politie waarschuwde. Na digitaal rechercheren kon de scholiere worden aangehouden. De computer die zij gebruikte is in beslag genomen.
---