Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Kamer aan het werk

Vanaf januari 2004 draait er een nieuwe film getiteld 'De Kamer aan het werk' op het Binnenhof. Ruim een jaar eerder won Unitedesign op basis van het door haar ontwikkelde concept de pitch voor het maken van deze film.

Op de oude bankjes van de Tweede Kamer kan men genieten van de film die naast een helder verhaal, visueel zeer overtuigend is en een prachtige soundtrack heeft. De film is bedoeld voor bezoekers van de Tweede Kamer. Na vertoning van de film volgt een rondleiding door de verschillende ruimtes van de Tweede Kamer en is het parlement in actie te zien. Per dag gaat het om zo'n 6 tot 8 bezoekersgroepen.

Creative Director René Gast van Unitedesign over de prestigieuze opdracht: "Eén van de belangrijkste doelen van de film is om de kijker een helder en duidelijk inzicht te geven in de taken en werkzaamheden van de Tweede Kamer. Dit moet op een aantrekkelijke en voor iedereen begrijpelijke manier verteld en verbeeld worden. Het grootste gevaar is een overzichtelijke maar doodsaaie film. Dat is hier zeker niet gebeurd."

De reacties van het gevarieerde publiek (ouderen, scholieren en alles wat daar tussen zit) zijn zeer enthousiast. Ook de politici zelf en voorzitter Frans Weisglas zijn zeer te spreken over de film. Omdat de personen in de politieke arena nog al eens wisselen zal de film regelmatig aangepast worden aan de actualiteit. De film heeft een lengte van 15 minuten en is gemaakt door Unitedesign in opdracht van de Dienst Communicatie.

Verzoeken voor een rondleiding inclusief vertoning van de film op aanvraag bij de Dienst Communicatie van de Tweede Kamer. De film wordt ook uitgebracht op DVD en is zowel in het Nederlands als in het Engels te verkrijgen. De film zal binnenkort ook op de website van de Tweede Kamer te zien zijn.

///////

Noot voor de redactie,