Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 januari 2004

Meisje lastig gevallen

13 jarig meisje lastig gevallen door bromfietsbestuurder

Enschede

Donderdagmiddag 15 januari werd gemeld dat een 13 jr. meisje werd lastig gevallen door een bestuurder van een bromfiets. Zij was met een vriendin al fietsend vertrokken vanuit de Enschedese Binnenstad richting de Helmerhoek. Haar vriendin was op een gegeven moment een andere kant op gegaan richting haar woning. Twee bromfietsbestuurders waren achter het 13 jr. meisje aangereden, een van deze twee reed verder, de tweede heeft daarop de 13 jr. lastiggevallen en betast. Het meisje werd hevig overstuur op de Broekheurnering ter hoogte van het tankstation aangetroffen. Het gaat om een man op een zwarte cq blauwe scooter en hij droeg een kleine donkergekleurde integraalhelm zonder vizier. Hij was ongeveer 1m 75 lang en had een blank uiterlijk met bruine ogen, platte neus en donkere wenkbrauwen met grijze haren erdoor. De man was gekleed geweest in een donkerkleurig jack met een opschrift op de achterzijde en hij droeg zwarte handschoenen van het merk Rucanor. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die iets meer over dit voorval dan wel over de bromfietsbestuurder kunnen vertellen. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (bps: 04-006041)

Auto gestolen en weer aangetroffen

Sleutels van auto uit kleedkamer gestolen, auto weg en later in vijver teruggevonden

Enschede

Donderdagavond 15 januari om ongeveer 21.30 uur wordt gemeld dat vanaf een parkeerplaats bij sportvelden aan de Kotkampweg in Enschede, een auto was ontvreemd. Een 33 jr. Enschedeer was aan het trainen geweest op een van de voetbalvelden. Bij terugkomst in de kleedkamer bemerkte hij dat zijn autosleutels verdwenen waren en dus ook zijn auto. Een kwartiertje later werd bekend dat de auto was aangetroffen in een vijver aan de Utrechtlaan in Enschede. Met behulp van het duikteam van de brandweer is de auto uit de vijver gesleept en afgevoerd. De 33 jr. eigenaar is op de hoogte gebracht. (bps: 04-006165 / 04-006167)

Hennepplantages ontmanteld

Tweetal hennepplantages in twee verschillende woningen ontmanteld.

Enschede

Donderdagmiddag 15 januari werden in twee woningen in Enschede, een aan de Hulsmaatstraat en een aan de Schietbaanweg, een hennepplantage aangetroffen en ontmanteld. In beide gevallen waren geen bewoners aanwezig en met name aan de Hulsmaatstraat bleek dat de woning waarschijnlijk alleen voor dit doel werd gehuurd. Hier werd in de woonkamer de plantage aangetroffen met 375 bijna oogstrijpe planten. Aan de Schietbaanweg ging het om ongeveer 400 net geoogste en te drogen gelegde planten en 450 plantjes in bakken. In beide gevallen is alles in opdracht van de officier van justitie reeds vernietigd. Een onderzoek in de beide woningen werd ingesteld omdat er vermoedens waren naar aanleiding van diverse meldingen daarover. Een onderzoek naar de eigenaren wordt ingesteld. (bps: 04-005969 / 04-005837)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --