Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 januari 2004


Snelheidscontroles


Donderdagmorgen werd gecontroleerd op de Bilderdijkstraat in Doetinchem. Dertig van de 462 gecontroleerde bestuurders reden te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan


Op de Wilhelminastraat in Doetinchem vielen donderdagmorgen 12 bekeuringen. Er werden 76 bestuurders gecontroleerd. Toegestane snelheid is 30 km/u. Hoogst gemeten bedroeg 46 km/u.


32 van de 116 gecontroleerde bestuurders op de Zuivelweg in Doetinchem reden donderdagmorgen te hard. Hier mag 30 km/u gereden worden. Hoogst gemeten was 54 km/u.


Op de Rijksstraatweg in Doetinchem reden 51 van de 744 gecontroleerde bestuurders harder dan de max. toegestane snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten bedroeg 81 km/u.


Harreveld - Ongeval


Een 99 jarige automobilist uit Lievelde is donderdag omstreeks 17.10 uur gewond geraakt. De man reed over de Manschotterweg in de richting van Lichtenvoorde. Op een gegeven moment komt hij in een bocht naar rechts met de wielen in de zachte berm terecht en verliest de controle over het stuur. Hierdoor botst de auto tegen een boom. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Controle


Bij controle in Ulft, Gendringen en Etten op verschillende locaties zijn donderdagmiddag de volgende bekeuringen gevallen: vier maal parkeren in parkeerverbod, een (1) maal onterecht parkeren op invalidenparkeerplaats en een (1) maal stoppen bij stopverbod.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --