Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Vrijdag 16 januari 2004                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Autodief aangehouden
Surveillerende agenten hebben donderdagavond op de Zwanenveld 61e straat een 25-jarige Nijmegenaar aangehouden die in een gestolen auto, een Opel Record, reed. De man negeerde in eerste instantie een stopteken van de politie en verhoogde zijn snelheid. Op een parkeerplaats vluchtte de man uit de nog rijdende auto en rende ervandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in en konden de man snel daarna aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor bedreiging
In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een horecagelegenheid op de Hertogstraat een 44-jarige Nijmegenaar aangehouden die daar portiers bedreigde. De man was onder invloed van alcohol en wilde naar binnen. Omdat de man geen geldig toegangsbweijs kon tonen, werd hem de toegang geweigerd. Hierop werd de man boos en bedreigde de medewerkers van de horecagelegenheid. Hierop pakte hij zijn telefoon en ging bellen. Toen hij het gesprek beëindigd had, begon hij tegen een van de medewekrers aan te duwen. Hierop kwam de politie ter plaatse en hield de man aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal auto
Donderdagavond is vanaf de Van Schaeck Mathonsingel een blauwe Volkswagen Golf gestolen met kenteken 88-FS-LV. De 36-jarige eigenaar uit Duiven deed aangifte.


District Tweestromenland


Groesbeek - doorrijder na aanrijding gehoord

De politie van Groesbeek heeft een 16-jarige jongen uit die plaats gehoord. De jongen heeft bekend betrokken te zijn geweest bij een aanrijding met een fietser op zaterdagmiddag 10 januari. Op die middag werd een 59-jarige inwoner van Groesbeek op de Nijverheidsweg aangereden door een bromscooter. De bestuurder van de scooter had de plaats van het ongeval verlaten zonder zich om het slachtoffer, dat gewond op de grond bleef liggen, te bekommeren. Uit onderzoek kwam naar voren dat de 16-jarige bij de aanrijding was betrokken. De jongen vertelde dat hij na de aanrijding in paniek was geraakt en daarom zo snel mogelijk naar huis was gereden. Naar aanleiding van de berichtgeving in de media had zich ook een getuige gemeld die aan het slachtoffer eerste hulp had verleend.


Wijchen-snelheidscontrole

De politie heeft donderdagmiddag en donderdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Randweg Noord. 1654 automobilisten werden gecontroleerd, waarvan er 150 de maximale snelheid van 50 km hebben overschreden.


Leuth-snelheidscontrole

De politie heeft donderdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Steenheuvelsestraat. Hierbij werden 666 automobilisten gecontroleerd. 24 van hen overschreden de maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 73 km.


Millingen aan de Rijn-diefstal uit bedrijf

Tussen donderdagavond en donderdagnacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Molenveld door een deur te forceren. Hierbij werden diverse soorten gereedschap gestolen. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.


District De Waarden


Tiel-aanhouding na vechtpartij

De politie heeft donderdagmiddag op de Leeuweriklaan een 16-jarige jongen aangehouden nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot meerdere malen in zijn gezicht had geslagen.
De 18-jarige was naar het adres van de 16-jarige gegaan met de bedoeling verhaal te gaan halen over een eerdere vechtpartij. Hierop kwam de 18-jarige naar buiten en belde een paar vrienden om ook te komen. Ook de 18-jarige had inmiddels wat vrienden om zich heen verzameld. De 16-jarige rende op een gegeven moment op de 18-jarige af, maar die kon hem ontwijken. Hij gaf daarop de 16-jarige naar eigen zeggen een klap, waardoor die ten val kwam. Toen hij opstond sloeg hij de 18-jarige meerdere malen in zijn gezicht en kneep zijn keel dicht. Er had zich inmiddels een menigte rond de vechtende jongens gevormd. Op dat moment kwam de politie ter plaatse en hield de 16-jarige aan.


Tiel-diefstal auto

Donderdagavond is vanaf de Waalkade een witte Volkswagen Transporter gestolen met kenteken VX-JF-24. De 26-jarige eigenaar uit Eck en Wiel deed aangifte.


Zaltbommel-diefstal auto

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Nutstuin een rode Peugeot 205 gestolen met kenteken GL-RP-02. De 26-jarige eigenaar deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --