AUDAX

Spectaculaire omzetgroei in productgroep tijdschriften

Ondanks de prijzenslag in de supermarkten en de economische recessie kende de productgroep tijdschriften in 2003 een uitstekende omzetontwikkeling. Volgens ACNielsen bedroeg de omzetgroei in Food Totaal Nederland tot en met periode 13 ruim 5%. Albert Heijn groeide in de categorie lectuur met slechts 2%, terwijl de bij Superunie aangesloten leden hun totale lectuuromzet zagen stijgen met ruim 19%. Hiermee realiseert de categorie tijdschriften opnieuw een stevige positie in de groei top 5 omzetcategorieën welke door ACNielsen worden gemeten. Deze omzetgroei wordt voornamelijk gerealiseerd door een spectaculaire stijging van maar liefst 22% door tijdschriftendistributeur Betapress. Het marktaandeel van Betapress binnen Food steeg in 2003 van 23% naar 27%.

6)Deze spectaculaire groei wordt voornamelijk veroorzaakt door een versterkte titelportfolio én door een uitstekend vertrouwen in onze onafhankelijke dienstverlening voor het tijdschriftenschap. Onze samenwerking met alle hoofdkantoren, individuele ondernemers en met ACNielsen leidt tot een uitstekend, professioneel en onafhankelijk schappenplan voor lectuur. De bekende - druk op het schap - wordt hiermee zeer goed beheersbaar, aldus de heer Theo Collin, Manager Marketing & Sales.

De toenemende groei binnen supermarkten is des te opzienbarender, aangezien Betapress traditioneel het sterkst is vertegenwoordigd binnen de vakhandel, waaronder AKO en Bruna. Deze ondernemersgroep kiest er dan ook in toenemende mate voor, om zich middels een breed, diep en specialistisch assortiment verder te profileren ten opzichte van de supermarkt.

Betapress maakt deel uit van het Audax-concern. Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden dagelijks grote hoeveelheden tijdschriften, waaronder eigen titels zoals HP/de Tijd en AvantGarde, buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen, ontvangen en verzonden.

(einde persbericht)