Openbaar Ministerie

Rotterdam, 16 januari 2004

Reconstructie moord Sedar Soares

Onder leiding van de officier van justitie heeft donderdagavond een bijzondere reconstructie van de moord op de 13-jarige Sedar Soares plaatsgevonden op het parkeerdek van metrostation Slinge. De zes vrienden van Soares kregen onder andere schoten te horen. De jongens waren met toestemming van hun ouders aanwezig en werden onder andere begeleid door een psycholoog. Sedar Soares werd op 1 februari 2003 neergeschoten toen hij met zijn vrienden sneeuwballen aan het gooien was op het parkeerdek. Hij overleed een dag later.

De uitkomsten van de reconstructie worden de komende tijd verwerkt. Tien rechercheurs onder leiding van de regionale recherchedienst van de politie Rotterdam-Rijnmond zijn nog bezig met het onderzoek naar de moord op de 13-jarige jongen.

Ondanks herhaalde pogingen hebben zich nog steeds niet alle mensen die op de avond van 1 februari 2003 in de buurt van het parkeerdek waren, gemeld. Politie en Justitie roepen mensen op die in de buurt waren, en die nog niet met hen hebben gesproken, zich alsnog te melden. Voor de tips die leiden tot de oplossing van dit misdrijf heeft de Hoofdofficier van justitie van het arrondissement Rotterdam een beloning van 30.000 euro uitgeloofd.