Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 16 januari 2004

* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Donderdagavond rond acht uur werd in het Havenziekenhuis aan het Haringvliet na een onenigheid een 34-jarige Rotterdammer met een mes neergestoken. Het slachtoffer werd direct in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Politiepersoneel van het district Oost hield korte tijd later in de Wollefoppenstraat een 21-jarige Rotterdammer als verdachte van de steekpartij aan. De man, die voor nader verhoor en onderzoek in verzekering werd gesteld, verklaarde het gebruikte mes in het water te hebben gegooid. De in het ziekenhuis tussen beide mannen ontstane onenigheid, even later gevolgd door de steekpartij, moet worden gezocht in een relationele sfeer.


* DRIE HENNEPKWEKERIJEN IN WIJK ZEVENKAMP ONTMANTELD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost ontmantelde donderdagmiddag en -avond in de wijk Zevenkamp op grond van de Opiumwet drie in woningen gevestigde hennepkwekerijen. In een woning aan het Jagersmeer werden donderdagmiddag ruim driehonderd hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tegen de 36-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. In een woning aan de Zevenkampse Ring werden donderdagmiddag bijna tweehonderd hennepplanten aangetroffen. Samen met de groei-apparatuur werden ze in beslag genomen. De bewoner bleek niet thuis. Donderdagavond werden in een woning aan de Hunze zo'n 250 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de 51-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en de groei-apparatuur werden vernietigd.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield donderdag radarsnelheidscontroles op de Statenweg en Westzeedijk. Tussen kwart voor elf en kwart over elf 's morgens, tussen half vijf en kwart voor zes 's middags en 's avonds tussen half negen en half tien werd gecontroleerd op de Statenweg. Van de in totaal 1528 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers namen 64 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur. Op de Westzeedijk, waar 's middags tussen kwart over vijf en kwart voor zes werd gecontroleerd, hielden 23 van de 390 passerende automobilisten zich niet aan de toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/uur.


* POLITIEMAN LOST DRIE WAARSCHUWINGSSCHOTEN OM BESTUURDER IN

GESTOLEN AUTO TOT STOPPEN TE DWINGEN
ROTTERDAM - Donderdagavond even voor tien uur moest een Rotterdamse politieman op de Bosdreef drie waarschuwingsschoten lossen om een op hem inrijdende gestolen auto, bestuurd door een 22-jarige Rotterdammer, tot stoppen te dwingen. Collega's van de politieman signaleerden even tevoren de met hoge snelheid rijdende auto op de Rijksweg A16, waarop een achtervolging werd ingezet. Via de afrit bij de Hoofdweg reed de Rotterdammer in de auto, die aan het begin van deze week in Capelle aan den IJssel was gestolen, de Bosdreef op, waar hij ruim 150 km/uur reed. Omdat er op de Bosdreef een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij twee betrokken auto's, evenals enkele politiewagens en een ambulance van de GGD nog op de rijbaan stonden, werden de politiemensen daar gewaarschuwd, waarbij razendsnel de rijbaan werd geblokkeerd door enkele politiewagens. Toen de 22-jarige Rotterdammer in de gestolen auto met hoge snelheid, zonder vaart te minderen, op de blokkade en een daar staande politieman wilde inrijden, werden de waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk bracht de Rotterdammer de auto tot op amper één meter voor de politieman tot stilstand. De 22-jarige bestuurder werd, evenals een zeventienjarige jongen uit Rotterdam die naast hem zat, aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmiddag, samen met collega's van de Verkeerspolitie, een uitgebreide bromfietscontrole op de Prins Alexanderlaan. In totaal werden 75 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij aan de berijders 41 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen verzekering, geen bromfietscertificaat en geen helm op.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM -Politiepersoneel van de districten Oost en Rotterdam-West hield donderdagavond alcoholcontroles op respectievelijk de Hoofdweg en in de Vierhavensstraat. Op de Hoofdweg moesten 250 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij twee bestuurders werden aangehouden, omdat zij met een slok teveel op achter het stuur zaten. In de Vierhavensstraat moesten 260 bestuurders blazen. Hier werden drie automobilisten aangehouden met teveel drank op.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM -Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd donderdagmorgen door politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld in een pand aan de Stadhoudersweg. In de kelder werden drie kweekkamers met in totaal 455 hennepplanten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

Middaguitgave donderdag 15 januari 2004

* CAFé GESLOTEN NA DRUGSACTIVITEITEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een onderzoek en acties van het Flexteam van het district Feijenoord-Ridderster werd door tussenkomst van de Afdeling Bijzondere Wetten een café op de Beijerlandselaan direct gesloten. Tijdens de acties deze week van het Flexteam werden in het café vijf drugsdealers en vijf personen, die in het bezit waren van verdovende middelen, aangehouden. Ook werd een man met een vuurwapen en bijbehorende munitie in het café aangehouden. De vijf drugsdealers werden in verzekering gesteld, terwijl tegen de personen die in het bezit waren van verdovende middelen proces-verbaal werd opgemaakt. Ook de café-eigenaar kreeg een proces-verbaal voor het gelegenheid geven tot het dealen en gebruik van verdovende middelen. Tijdens de acties van het Flexteam werden drie personen, die gesignaleerd stonden, en twee veelplegers aangehouden. De deal- en gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne werden, evenals het vuurwapen met de bijbehorende munitie, in beslag genomen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield donderdagmorgen op de Beukelsdijk en 's middags op de Aelbrechtskade radarsnelheidscontroles. Tussen half elf en half twaalf reden op de Beukelsdijk 14 van de 719 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers harder dan de daar toegestane 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur. Ook op de Aelbrechtskade, waar tussen kwart over twaalf en kwart over één werd gecontroleerd was 75 km/uur de hoogst gemeten snelheid. Daar hielden 37 van de 1064 passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet.


* VRACHTWAGEN GEKANTELD
ROTTERDAM -Donderdagmiddag omstreeks half drie kantelde op de oostbaan van de rijksweg A38 een vrachtwagen. De vrachtwagen was geladen met 20 ton zinkpoeder. Een 54-jarige chauffeur uit Zwijndrecht reed in de richting van de Rotterdamseweg toen hij voor de verkeerslichten wilde afremmen. Door nog onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur, waarna de vrachtwagen kantelde en daardoor zowel de linker als de rechter rijstrook blokkeerde. De chauffeur raakte niet gewond. De Oostbaan is enige uren voor het verkeer afgesloten geweest.

Ochtenduitgave donderdag 15 januari 2004