Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 16 januari

Alkmaar 16-01-2004 - 14.50 uur

Verlichtingscontrole
Alkmaar, donderdag 15 januari 2004.
Donderdagavond tussen 19.15 en 20.45 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Koorstraat. Tijdens deze controle werden 35 (brom)fietser bekeurd omdat geen of geen goede verlichting voerden. Bij drie bromfietsen bleek dat de constructiesnelheid te groot was. Tot slot werd nog drie bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen. De controle werd uitgevoerd door zeven politiemensen.

Inbraak winkelbedrijf
Heerhugowaard, vrijdag 16 januari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een winkel aan de Roze Flamingo. Men was in de winkel gekomen door het vernielen van een schuifdeur. Vanuit de winkel werden diverse goederen weggenomen. Er werd een onbekende hoeveelheid rookwaar weggenomen. Wat er precies is verdwenen en in welke hoeveelheid kon nog niet worden vastgesteld. Om die reden kan de totale schade nog niet worden vastgesteld. Een onderzoek naar de daders wordt ingesteld.

Ramkraak pinautomaat.
Noord-Scharwoude, vrijdag 16 januari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd met grof geweld een pinautomaat van de muur getrokken van een bankgebouw aan de Dorpsstraat. Kort na 04.00 uur werden een aantal omwonenden wakker van een hoop lawaai. Zij zagen dat met behulp van een shovel de pinautomaat van de muur werd getrokken. Hierbij werd een deel van de pui vernield. Nadat de automaat was losgetrokken werd deze in een gereedstaande auto geladen waarna de daders (het juiste aantal is niet bekend) weg reden in twee auto's. Een onderzoek naar de daders bleef tot op heden zonder resultaat. De shovel die bij de ramkraak werd gebruikt, werd in de afgelopen nacht gestolen vanaf een bouwterrein in Broek op Langedijk. De schade aan het bankgebouw is aanzienlijk. Een onderzoek naar de daders van deze ramkraak wordt ingesteld.