Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 16 januari

Den Helder 16-01-2004 - 15.05 uur

Gestolen auto in brand
Den Helder, vrijdag 16 januari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd vanaf de Tuinstraat in Den Helder een personenauto ontvreemd. De auto stond geparkeerd op de rijbaan. Het ging om een witte Opel Kadett met kenteken YS-49-PT. Op vrijdagmorgen omstreeks 06.20 uur kreeg de politie de melding dat op het strand ter hoogte van het Admiraal Verheullplein in Den Helder een personenauto in brand stond. Het bleek om dezelfde Opel te gaan. De uitgerukte brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.

Beschonken achter het stuur
Den Helder, donderdag 15 januari 2004.
Op donderdagavond omstreeks 22.50 uur kreeg de politie melding van een beschonken automobilist in Den Helder. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de auto geparkeerd te staan bij een flatgebouw aan de Drooge Bol in Den Helder. De auto bleek aan beide zijden verse schade te hebben. Het linker voorziel ontbrak in zijn geheel en het achterwiel was ernstig beschadigd. Aan de hand van het kenteken kon de eigenaar worden achterhaald. Deze 68-jarige man uit Den Helder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 975 ug/l. Dat is bijna viereneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Bij de politie kwamen ook meldingen binnen van beschadigde auto's op de route die de verdachte gereden had. De betrokkenheid van de man wordt onderzocht. Mocht hij verantwoordelijk zijn voor de schade, dan krijgt hij ook een proces-verbaal omdat hij na de aanrijding(en) is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

Alcoholcontrole
Den Helder, vrijdag 16 januari 2004.
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd op de Zuiderzeestraat te Den Helder een 32-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. Bij controle bleken er tegen de man nog diverse vonnissen open te staan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek, dat hij ook alcohol had gebruikt. De man blies 455 ug/l. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Ook had de man geen rijbewijs en was de auto niet verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw overvallen: politie zoekt getuigen
Schagen, donderdag 15 januari 2004.
Op donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur liep een 61-jarige vrouw uit Den Helder over de Gedempte Gracht in Schagen. Zij liep ter hoogte van de drogisterij in de richting van de Hoep. Van achteren kwam een man aanrennen die haar tas van haar schouder rukte. In de tas zaten onder anderen geld, een GSM en medicijnen. De man rende vervolgens weg in de richting van de Markt. Ondanks het hulpgeroep van het slachtoffer, reageerde niemand uit het publiek. De overvaller was een man van 30 tot 40 jaar, lengte ongeveer 1,75 meter. Hij had een licht getinte huidskleur. De man droeg een korte donkerbruine leren jas en een donkerblauwe spijkerbroek. De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van dit incident. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).