Gemeente Smallingerland

Internetpanel Smallingerland behandelt thema veiligheid
16 januari 2004

De tweede peiling voor het internetpanel Smallingerland is gestart. De deelnemers kunnen nu de tweede vragenlijst invullen via de internetsite van Smallingerland. In deze peiling krijgt het panel vragen aangaande de Algemene Plaatselijke Verordening (de APV). Hierin zijn voorschriften opgenomen over: openbare orde en veiligheid op de weg, overlast, milieu, horeca, en enkele andere onderwerpen.

Het College van Burgemeester en Wethouders is momenteel bezig met de herziening van de APV. Het College wil graag weten hoe de leden van het panel over een aantal kwesties denken. Het gaat daarbij met name om preventief fouilleren en het tijdelijk vasthouden van groepen ordeverstoorders'. Over deze kwesties heeft het College nog geen standpunt ingenomen. Daarnaast legt de gemeente in deze peiling een aantal vragen voor over zaken waar al wel beleid voor is, maar waarin de toekomst misschien verandering in zou kunnen komen. Het gaat om: speelautomaten, sluitingstijden van horecagelegenheden, overlast van caravans, aanhangers en vrachtwagens en cameratoezicht.

Via het door de gemeente opgerichte panel kunnen inwoners van Smallingerland gedurende een half jaar vier keer hun mening geven over onderwerpen die voor de gemeente belangrijk zijn. De eerste peiling ging over het waterbeheer van de gemeente. De gemeente is momenteel bezig met het opstellen van de nota hierover. De resultaten van deze eerste peiling zullen een bijdrage leveren aan die nota. De eerste peiling vond plaats tussen 21 november en 10 december en is door 364 inwoners van Smallingerland ingevuld. De deelnemers zijn geselecteerd door middel van een steekproef. Daarnaast konden inwoners zich ook spontaan aanmelden.