Gemeente Hoogeveen


---

16 januari 2004

Gouden Gids BV vestigt zich in stationsgebied Hoogeveen

De regionale activiteiten van Gouden Gids BV in het Noorden van het land komen naar Hoogeveen. Het bedrijf komt in een nieuw kantoorpand in het stationsgebied. Wethouder Thijs Leistra (ruimtelijke ontwikkeling) heeft de bouwvergunning aan de heer S.M. Janmaat van Gouden Gids BV overhandigd.

Het gaat om een kantoorpand met een vloeroppervlak van ongeveer 1300 m2. Het moderne pand komt aan de Crerarstraat, naast het Crown Point gebouw.

Gouden Gids verplaatst haar Groningse vestiging naar Hoogeveen vanwege de centrale ligging van die plaats binnen het werkgebied van haar medewerkers. In het nieuwe pand is plaats voor 60 tot 70 mensen. Het is een ontwerp van architect Reinier Gerritsma van Axes Architecten in Assen. Berg Projecten uit Hoogeveen laat het pand bouwen en verhuurt het aan Gouden Gids BV. Bouwbedrijf Heijmans zal zo snel mogelijk starten met de bouw. Het nieuwe kantoorpand zal dan in september klaar zijn.

De bouw van het pand is de start van de herstructurering van het stationsgebied. Hoogeveen creëert hier in de komende jaren een aantrekkelijk werk- en woongebied nabij het station.

© Copyright Gemeente Hoogeveen