Politie Zaanstreek-waterland


14:29 15-JAN-04
loc.: VOLENDAM, HEIDEWEG

Aanhouding voor diefstal

Na een korte achtervolging heeft de politie een 14-jarige jongen uit Volendam aangehouden die een doos snoep uit een school zou hebben gestolen. De jongen, die zelf geen leerling is van de school, werd door de conrector betrapt toen hij met een doos in zijn handen het magazijn uit kwam lopen. In de lerarenkamer gaf de jongen een valse naam op en ging ervandoor toen de conrector aangaf dat hij de politie ging bellen. Toen de jongen de school uit rende, kwam de politie net aanrijden en kon de jongen na een sprintje aanhouden.

15:32 15-JAN-04
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG

Drie fietsendieven aangehouden

Drie 18-jarige jongens, twee uit Zaandam en een uit Krommenie, zijn aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Naar aanleiding van een anonieme tip van een getuige die vertelde dat drie jongens op het treinstation Wormerveer een fiets aan het stelen waren, zocht de politie met meerdere eenheden de omgeving af. Het drietal werd ongeveer een kwartier later aangetroffen in de Acacialaan. Tijdens het verhoor gaven de jongens toe de fiets te hebben gestolen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de fiets.

15:48 15-JAN-04
loc.: ZAANDAM, CZAAR PETERSTRAAT

Aanhouding winkeldief

Een 15-jarige Amsterdammer is door een winkelmedewerkers aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De medewerkster zag via de beveiligingscamera's dat de jongen zich verdacht gedroeg en met een blikje drinken langs de kassa liep zonder deze af te rekenen. Hierop sprak ze de jongen aan en verzocht hem mee te lopen naar het kantoor. Toen zij het aanbod het blikje alsnog te betalen afsloeg, werd de jongen agressief en begon de medewerkster te duwen in een poging weg te komen. Andere medewerkers schoten te hulp waarna de verdachte kon worden overgedragen aan de politie. Hij bleek naast het blikje drinken ook nog een zakje nootjes en een tweede blikje te hebben gestolen.

00:19 16-JAN-04
loc.: ZAANDAM, DAALDERWEG

Aanhoudingen inzake Opiumwet

Op het industrieterrein Westerspoor is een 28-jarige bestuurder van een bestelbus aangehouden inzake de Opiumwet. In de bestelbus van de verdachte, een man uit Beverwijk, werden hennepplanten aangetroffen en goederen die gebruikt worden in hennepkwekerijen. Ook twee 16-jarige passagiers, eveneens uit Beverwijk, werden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

18:27 15-JAN-04
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG

Aanhouding voor tanken zonder betalen

Een 44-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster is aangehouden omdat zij na het tanken was weggereden zonder te betalen. Een medewerker van het tankstation aan de Purmerenderweg waarschuwde direct de politie. Politiemensen stelden een onderzoek in in de omgeving en zagen de vrouw rijden op de Waterlandlaan. Zij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

00:07 16-JAN-04
loc.: PURMEREND, SALLAND

Vrouw (47) voorkomt beroving

Een onbekende heeft geprobeerd een 47-jarige eigenaresse van een café te beroven van haar tas, waarin de dagopbrengst van het café zat. Het slachtoffer kwam net thuis en had haar auto geparkeerd. Terwijl zij de tas uit haar auto tilde, werd zij benaderd door een volledig in het zwart geklede persoon. De persoon probeerde vervolgens de tas uit de handen van de vrouw te trekken. Door hard te gillen en de tas stevig vast te houden wist de Purmerendse de beroving te voorkomen, waarna de dader wegrende in de richting van de steeg aan het Gaasterland.

04:35 16-JAN-04
loc.: PURMEREND, A7

Twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

Bij een verkeersongeval zijn een 21-jarige automobilist uit Alkmaar en een 20-jarige inzittende uit Purmerend gewond geraakt. Tijdens de surveillance zagen politiemensen op de A7 afslag Purmerend-Noord richting de N244 in de berm een bestelbus op zijn kant liggen. De bestuurder en passagier waren uit de auto en hadden pijn in hoofd en schouders. Zij vertelden dat de bestelbus bij een remmanoeuvre opeens begon te slingeren en dat de bestuurder daardoor de macht over het stuur verloor. In de berm raakte de bus een boom en kwam vervolgens op de zijkant terecht. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-160104


17:15 15-JAN-04
OOSTZAAN, DE ZUIDERLAAIK

Veel te veel gedronken

Een 40-jarige automobilist uit Amsterdam werd donderdagmiddag op de Zuiderlaaik in Oostzaan aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had de alcohollimiet ruim drie keer overschreden (745 ug/l). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

11:00-11:45 14-JAN-04
LANDSMEER, ZUIDEINDE

Achttien inzittenden zonder autogordel

Tijdens een gordelcontrole op het Zuideinde in Landsmeer werden woensdagochtend achttien mensen bekeurd. Eén bestuurder ontving een boete omdat zijn auto niet apk-gekeurd was.

08:45-10:30 14-JAN-04
PURMEREND, EDISONWEG

Twintig boetes tijdens gordelcontrole

Tijdens een gordelcontrole op de Edisonweg in Purmerend ontvingen woensdagochtend twintig mensen een boete van E 45,00 voor het niet dragen van de gordel. Vier overige bestuurders ontvingen een boete wegens het (niet handsfree) bellen, te hard rijden en het niet hebben van voldoende zicht door de zijruit.

19:45-21:15 14-JAN-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Nul drankrijders

Op de Provincialeweg N247 in Broek in Waterland werden woensdagavond 73 bestuurders aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. Alle automobilisten konden weer snel door rijden, niemand had (teveel) gedronken. Tijdens de controle werd ook op snelheid gelet. Tien automobilisten reden harder dan de toegestane 80 km per uur. De snelste reed dertig km per uur te hard.

03:22 14-JAN-04
PURMEREND, BURG. D. KOOIMANWEG

Onder invloed achter het stuur

Een 47-jarige automobiliste uit Purmerend werd woensdagnacht aangehouden op de Burgemeester D. Kooimanweg. De vrouw had tweeëneenhalf keer zoveel alcohol in haar bloed (550 ug/l) als is toegestaan. Ze kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

22:19 15-JAN-04
PURMEREND, AZIELAAN

Twee keer in de fout

Op de Aziëlaan in Purmerend werd donderdagavond een 25-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. Bij nader onderzoek bleek de man, voor de tweede keer binnen een jaar, onder invloed van alcohol te rijden. Hij had anderhalf keer zoveel drank op (335ug/l) als is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

19:50-21:10 15-JAN-04
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
45 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N244 in de Middenbeemster werd donderdagavond een hoogste snelheid gemeten van 145 km per uur. Het aandeel hardrijders was ook hoog, één op de vijf bestuurders reed harder dan de toegestane 100 km per uur. Woensdagochtend ging het er een stuk rustiger aan toe. Toen reden slechts enkele bestuurders te hard (0,3%) en werd een hoogste snelheid gemeten van 114 km per uur.

15:05 15-JAN-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Motorrijder moet rijbewijs inleveren

Woensdag en donderdag werden op verschillende wegen in Zaandam verkeerscontroles gehouden. Op de Provincialeweg in Zaandam moest een 31-jarige motorrijder uit Assendelft donderdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 111 km per uur meer dan vijftig km per uur te hard. Tijdens de controle werden in totaal dertien overtreders aan de kant gezet. Drie bromfietsers werden bekeurd. De eerste omdat hij geen helm droeg, een andere bromfietser omdat hij zonder verzekering reed en de derde bromfietser omdat hij met de telefoon in de hand reed. Vier automobilisten werden eveneens betrapt op het rijden met de telefoon aan het oor. Verder ontvingen drie personen die geen gordel droegen en drie bestuurders die onnodig links bleven rijden ook een boete. Op het Prins Bernhardplein werd donderdagmiddag vooral gelet op het rijden door rood. Zeven automobilisten werden staande gehouden en ontvingen direct een boete van E 95,00. Van vier auto's werd het kenteken genoteerd. Zij zullen de boete binnenkort thuis ontvangen. Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdtocht in Zaandam werden woensdagmiddag dertig boetes uitgedeeld voor voornamelijk het niet dragen van de autogordel. Andere overtredingen waren te hard rijden en bellen tijdens het rijden. Tijdens de controle werd een ijzeren stang in een auto aangetroffen, het slagwapen werd in beslag genomen.

14-JAN-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Veertig km per uur te hard

Op de Kepplerstraat in Zaandam werden donderdag twee snelheidscontroles gehouden. In de ochtend werd een hoge snelheid gemeten van 90 km per uur, veertig km per uur te hard. Het aandeel hardrijders bedroeg zowel in de ochtend als in de middag drie procent.

---- --