VVD



Nieuws

16 jan 2004 - Laetitia Griffith stelt vragen over
controles bij schietverenigingen

Vragen van het lid Griffith (VVD) aan de minister van Justitie over controles bij schietverenigingen.

16 januari 2004

1. Kent u het rapport van de Raad van Hoofdcommissarissen over controles bij schietverenigingen? Hoe luidt uw reactie op de bevindingen van dit rapport en wat gaat u doen met de daar gedane aanbevelingen?

2. Is de identiteit van elk lid, aspirant-lid en introducés bekend bij de betrokken schietverenigingen? Hebben deze verenigingen de plicht en de mogelijkheden hierna onderzoek te doen? Worden zij allen gescreend op criminele antecedenten?

3. Welke controles op schietverenigingen en legale vuurwapens zijn de afgelopen jaren feitelijk verricht en welke worden er verricht? Welke verenigingen en/of handelaren zijn niet gecontroleerd en waarom is dit niet gebeurd?

4. Waarom geldt er geen verplichte munitieregistratie voor schietverenigingen? Is het denkbaar dat munitie die wordt verkocht door schietverenigingen elders dan op de schietbaan wordt gebruikt?

5. Overweegt u de invoering van een verlofstelsel waarbij het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag een vereiste is voor (aspirant-)lidmaatschap van een schietvereniging? Zo neen, waarom niet?