Ingezonden persbericht


Rob Kriek van Nashuatec Commercieel Manager 2003

's-Hertogenbosch, 16 januari 2004 - Rob Kriek, General Manager van Nashuatec Nederland is gisteravond in de Efteling gekozen tot Commercieel Manager van het Jaar 2003. De prijs werd voor de 33e maal uitgereikt door de SMA (Sales Management Association), de beroepsvereniging voor iedereen die op het gebied van Sales & Account Management actief is. In totaal waren er 142 kandidaten voor de prijs genomineerd.

Volgens Kriek besteden maar weinig bedrijven voldoende aandacht aan het tevreden houden van het eigen personeel. Tevreden personeel zorgt immers voor tevreden klanten. Ook de manier van zakendoen is volgens Kriek belangrijk: "Producten ontlopen elkaar tegenwoordig niet veel meer. Je onderscheidt je als organisatie met name door de manier waarop je met klanten omgaat."

Professor Willem Verbeke, hoogleraar sales aan de Erasmus Universiteit en juryvoorzitter, noemde de verkiezing van Kriek 'een accentverschuiving binnen de sales-wereld'. Kriek had wat de jury betreft de hoogste score qua stijl in leiderschap en kende als wiskundige een opvallend carrièreverloop.

Kriek reageerde als volgt op de genoemde mentaliteitsverandering: "Nashuatec richt zich op een langdurige relatie met haar klanten. We zijn een volwaardige gesprekspartner, waarbij het niet alleen gaat over producten, maar ook over service en diensten op het totale gebied van documentbeheer. Door alle ontwikkelingen op ict-gebied is hier steeds meer behoefte aan. Het feit dat we al jaren marktleider zijn, bewijst dat dit een succesvolle formule is."

Over NRG Group Benelux
NRG Group Benelux biedt onder de merken Nashuatec, Rex-Rotary, NRG en Lascaux producten en diensten aan op het gebied van documentenstromen binnen organisaties. De onderneming is onderdeel van de wereldwijde Ricoh Group. De hoofdkantoren van NRG Group Benelux zijn gevestigd in Brussel en *s-Hertogenbosch. Het bedrijf is behalve voor ISO 14001 ook ISO 9001 gecertificeerd voor de gehele organisatie (sales, service, logistiek, administratie, marketing en human resources).



Ingezonden persbericht