Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
PB.PL.85



Syntus succesvol in eerste maand Zutphen-Hengelo-Oldenzaal

Reizigersgroei met name op buslijnen boven verwachting; inzet extra bussen

Doetinchem/Goor - 16 januari - Het vernieuwde openbaar vervoer van Syntus in het gebied Zutphen-Hengelo-Oldenzaal lijkt in de eerste maand na de start reeds haar vruchten af te werpen. Reizigerstellingen laten flinke stijgingen zien, met name op verschillende buslijnen in de regio. De reizigersgroei is dusdanig boven verwachting dat Syntus de komende tijd extra bussen in gaat zetten om haar reizigers te kunnen vervoeren.

Met name de buslijnen 54 (Holten-Laren-Zutphen), 55 (Holten-Rijssen-Almelo) en 95 (Borculo-Diepenheim-Goor) doen het in de ochtenduren boven verwachting goed. Op sommige tijden is zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal reizigers. Syntus is daarom gestart met de inzet van extra bussen op de vaste dienstregelingstijden in de ochtend.

Op lijn 54 rijdt 's ochtends tussen 07.00 en 09.30 uur een extra bus in beide richtingen. Hiervan profiteren onder andere scholieren van het Dalton College in Zutphen en scholengemeenschap De Waerdenborgh in Holten. Op lijn 55 rijdt 's ochtends een extra bus om 07.45 uur vanuit Rijssen naar Almelo. Hiermee ontstaat tevens voor scholieren van de Waerdenborgh en het AOC-Oost in Almelo een prima busverbinding vanuit Enter. Op lijn 95 rijdt in de ochtenspits een extra bus van Diepenheim naar Goor.

Reizigersvereniging ROVER heeft tijdens het consumentenplatform Gelderland op 15 januari j.l. haar waardering uitgesproken voor de adequate wijze waarop Syntus inspeelt op de ook voor ROVER onverwacht hoge reizigersgroei.

****************************