Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 januari 2004


Apeldoorn -Fietster gewond


Een 15 jarige fietster is donderdag rond 17.40 uur licht gewond geraakt na een aanrijding op de Barnewinkel. Een 26 jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Barnewinkel richting De Maten. Bij een fietsoversteekplaats stak het meisje net achter een gepasseerde auto de weg over. De automobilist had dit niet gezien en kon het meisje niet op tijd ontwijken. Het meisje botste tegen de voorruit en kwam in de berm terecht. Zij had een lichte kneuzingen en schaafwonden en kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.


Apeldoorn - Drankrijder


Een 46 jarige automobilist uit Apeldoorn blies donderdag om 14.15 uur bij controle op de Matenpoort 1,0 prom. Bleek dat de man reed terwijl zijn rijbewijs al eens eerder was ingevorderd in verband met rijden onder invloed.De man kreeg een boete en proces verbaal wordt opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.


Apeldoorn - Diefstal personenauto


Vanaf een parkeerplaats aan de Parelvissersstraat is donderdag tussen 20.00 en 00.10 uur een personenauto weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Opel Kadett, voorzien van kenteken RK-19-PR. De 46 jarige eigenaar deed aangifte.


Klarenbeek - Diefstal uit vrachtwagen


Vannacht is ingebroken in een vrachtwagen. Deze stond vannacht geparkeerd op parkeerplaats De Somp. Het zeildoek van de trailer werd opengesneden en er zijn vermoedelijk breedbeeld tv's weggenomen.


Apeldoorn - Inbraak in winkel


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Koniginnelaan. Er werd een etalageruit vernield. Er zijn diverse goederen weggenomen, onder andere een telefoon, snijmachine, een notenbrander, flessen champagne, wijn en port.


Loenen - Snelheidscontrole


Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners werd donderdagmorgen van 07.30 tot 09.15 uur op de Eerbeekseweg en de Horstweg een snelheidscontrole gehouden. Op de Horstweg reden vijf bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Op de Eerbeekseweg kunnen vijf automobilisten een boete tegemoet zien. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 62 km/u waar 50 km/u is toegestaan.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --