Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 januari 2004


Epe - Verlichtingscontrole

Bij verlichtingscontrole donderdagmorgen op de Hoofdstraat zijn 13 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting.


Vaassen - Controle


Bij controle op de Apeldoornseweg zijn donderdagmorgen vijf bekeuringen gevallen voor het niet dragen van de autogordel en negen fietsers bekeurd voor het fietsen zonder verlichting.


Hattemerbroek - Verlichtingscontrole


Op de Zuiderzeestraatweg werd donderdagmorgen een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven.


Heerde - Verkeerscontrole


Het politieteam Heerde heeft donderdag op de Zwolseweg een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 2x voor het rijden met mistlampen, 1x voor het rijden zonder geldige APK en 1x voor verkeerd kenteken op aanhangwagen. Een 16 jarige bromfietser kreeg een bekeuringen voor het rijden zonder helm en voor het overschrijden van de maximum snelheid.


"t Harde - Controle bij afrit 't Harde

Donderdagmiddag werd verkeer gecontroleerd dat van de A28 afkwam uit de richting Amersfoort. Vermoedelijk vanwege de rij wachtende auto's om de Eperweg te kunnen oprijden, reden 25 bestuurders over de vluchtstrook. Zij zijn bekeurd en krijgen een boete van 160 Euro.


Nunspeet - Ongeval


Een 20 jarige automobilist uit Harderwijk is donderdag omstreeks 18.30 uur op de A28 onder Nunspeet de macht over het stuur verloren en over de kop geslagen. Hij kon zelf uit de auto komen en kon na controle van ambulance personeel naar huis. Bleek dat de jongeman reed zonder geldig rijbewijs. Hiervoor wordt proces verbaal opgemaakt.


Harderwijk - Snelheidscontrole


Bij snelheidscontrole donderavond op de Newtonweg werd 339 bestuurders gecontroleerd. Hiervan reden er 32 harder dan de max. toegestane snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.


Nunspeet - Poging winkeldiefstal


De politie heeft donderdagmiddag twee inwoners uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee wilden bij een winkel aan de Dorpsstraat een friteuse wegnemen. Dit werd echter gezien door winkelpersoneel en de twee lieten de friteuse staan en gingen er vandoor. Door het gegeven signalement konden ze worden aangehouden en voorgeleid. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Nunspeet - Politie zoekt getuige van winkeldief die mes trekt


De politie van Nunspeet is op zoek naar een vrouw die afgelopen zaterdagmiddag (10/1) rond 13.30 uur als klant getuige was van een winkeldiefstal bij Super de Boer aan de Veldweg. Deze vrouw zag dat de winkeldiefstal plaats vond en informeerde de medewerker. Nadat de winkelbediende achter de man aan ging, trok deze buiten een mes en bedreigde daarmee de medewerker. De winkeldief liet vervolgens zijn tas met daarin gestolen artikelen achter. De politie heeft de zaak in onderzoek en is dringend op zoek naar de vrouwelijke getuige die de winkelbediende tipte. De vrouw wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Nunpseet 0900-8844.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --