Dienstenbond CNV

Van Dijk Studieboeken wil tantièmeregeling wijzigen 14-01-2004

Van Dijk Studieboeken heeft aan de CNV Dienstenbond voorgesteld de tantièmeregeling uit de CAO te wijzigen. De CNV Dienstenbond heeft daarop aangegeven dat deze regeling door veel werknemers als zeer belangrijk wordt beschouwd, zeker nu er over 2004 geen sprake zal zijn van een structurele loonsverhoging.

Op woensdag 14 januari heeft het eerste inhoudelijke CAO-overleg plaatsgevonden tussen VDS en de CNV Dienstenbond. Er is gesproken over de voorstellen die over en weer zijn gedaan voor de nieuwe CAO. Tijdens de toelichting van onze eigen voorstellen hebben wij aangegeven dat wij in ieder geval tot een afspraak willen komen over een eenmalige resultaatgerelateerde uitkering en tot een goede oplossing willen komen voor de ontstane VUT/pre-pensioenproblematiek. Daarnaast hebben we o.a. aandacht gevraagd voor de werkdruk als gevolg van de reorganisatie, meer ruimte voor verlof en meer budget voor de ontwikkeling van de medewerkers van VDS. VDS heeft nog niet inhoudelijk op deze voorstellen gereageerd.

Voorstellen VDS
In haar voorstellen valt op dat VDS graag een CAO-afspraak wil maken voor 2 jaar, de prépensioenregeling wil regelen en veranderingen wil aanbrengen in de tantièmeregeling. VDS wil deze regeling niet alleen afhankelijk laten zijn van het collectieve resultaat (de winst), maar ook van het al dan niet halen van specifieke doelstellingen door individuele werknemers.

Trappelen
De CNV Dienstenbond heeft als schot voor de boeg reeds aangegeven geen CAO te willen afsluiten voor langer dan een jaar gezien de vele veranderingen die door de regering zijn en nog worden voorgesteld. Daarnaast heeft de CNV Dienstenbond aangegeven niet te geloven in het belonen van individuele doelstellingen omdat dat ten koste kan gaan van prestaties van collega's en zelfs van de organisatie als geheel. Verder hebben wij aangegeven dat we niet staan te trappelen om de tantièmeregeling te wijzigen. De huidige regeling is voor de medewerkers van VDS erg belangrijk geworden, omdat er over 2004 geen structurele loonsverhoging zal worden gegeven en de uitkering vanuit de tantièmeregeling inmiddels substantieel is. VDS heeft hierop aangegeven met een uitgewerkt voorstel te zullen komen naar aanleiding waarvan we over dit onderwerp verder kunnen spreken. Op donderdag 22 januari praten we verder met VDS en daarna hoort u meer van ons.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met bestuurder Jeroen Warnaar, tel: (055)5772640 of email: j.warnaar@cnvdibo.nl.