Ingezonden persbericht


Ronald McDonald Huis Den Haag blij verrast met gratis internet van Wanadoo

Den Haag / Amsterdam, 16 januari 2004 - Bobbie, van het populaire duo Ernst en Bobbie van tv-zender Foxkids, nam vandaag op een ludieke manier de supersnelle draadloze internetverbinding van het Ronald McDonald Huis in Den Haag in gebruik. Hiervoor knipte hij symbolisch een ethernetkabeltje door, om het draadloze karakter te onderstrepen. De verbinding heeft een snelheid van maar liefst 10MB en wordt geleverd door internet provider Wanadoo Nederland.

Via de supersnelle verbinding kunnen gezinnen die in het Ronald McDonald Huis in Den Haag verblijven, via e-mail of zelfs live via een webcamera communiceren met het thuisfront, familie en kennissen. Verder kunnen broertjes en zusjes uit het gezin contact houden met vriendjes en klasgenoten, of snel dingen voor school of hobby opzoeken op het internet.

"Wij zijn erg blij met deze internetverbinding van Wanadoo", zegt Liaan Roodenburg, huismanager van het Ronald McDonald Huis in Den Haag. "We merken dat er bij ouders, broers en zussen van patiëntjes veel behoefte is aan contact met hun omgeving. Met deze nieuwe internetfaciliteit maken we de doelstelling van het Ronald McDonald Huis - het dichter bij elkaar brengen van mensen - waar."

Na de 'officiële' opening door Bobbie feliciteerde liedjeszanger Dirk Scheele het Ronald McDonald Huis live met een webcam vanuit Amsterdam. Hij deed dit met een speciaal voor het Ronald McDonald Huis geschreven vrolijk lied. Ook andere bekende Nederlanders - Wieteke van Dort, Paul van Gorkum ('de Baron' in Bassie & Adriaan), Laus Steenbeeke van Klokhuis en uiteraard Ernst, de andere helft van het duo - verleenden hun medewerking. Ze gaven hun felicitaties met een filmpje via internet. Via de Wanadoo-portal www.wanadoo.nl kan dit filmpje nog steeds worden bekeken.

De 10MB internetverbinding is door Wanadoo Nederland geschonken aan het Haagse Ronald McDonald Huis. Het huis is één van de maatschappelijk-georiënteerde toepassingen van supersnel internet via de kabel en WiFi (draadloos internet) van Wanadoo-internet.

"Het Ronald McDonald Huis biedt een duidelijk voorbeeld van hoe 10MB internet in het dagelijks leven gebruikt kan worden", zegt Jean-Jacques de Pins, algemeen directeur van Wanadoo Nederland. "Voor mensen die lang van huis zijn, kan de modernste telecommunicatietechniek op deze manier een belangrijke rol spelen."

De verbinding met het internet heeft een downstream-snelheid van 10MB en een upstream-snelheid van 1MB. De verbindingen lopen via het Casema-netwerk. De modems en de programmatuur zijn dezelfde als die bestaande Wanadoo Cable-klanten nu al gebruiken. Deze netwerkverbinding is ook door Wanadoo gerealiseerd en wordt draadloos tot stand gebracht via een WiFi-verbinding.

Wanadoo heeft met de opbrengsten van een interne veiling van eigen computerapparatuur onder medewerkers een laptop met WiFi-kaart en een webcam voor het Ronald McDonald Huis aangeschaft.

# # #

Over Ronald Mc Donald Huis Den Haag
In het Ronald McDonald Huis Den Haag logeren ouders en familieleden van wie een ziek kindje is opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis. Op deze manier kunnen ouders en kinderen heel dicht bij elkaar blijven in een voor hen vaak moeilijke periode. In oktober 1999 werd het Ronald McDonald Huis in Den Haag geopend. Het is gebouwd op het dak van het Juliana Kinderziekenhuis. Het huis heeft acht slaapkamers met doucheruimte en toilet, een gemeenschappelijke woonkamer, serre, keuken, was- en droogruimte. Verder bevindt zich in het huis een vrijwilligersruimte en een kantoortje. Het Ronald McDonald Huis wordt geleid door huismanager Liaan Roodenburg en assistent-huismanager Kitty Braaksma. Zij worden bijgestaan door ruim 50 vrijwilligers. Zonder deze vele vrijwilligers zou het huis niet kunnen bestaan. Het Ronald McDonald Huis is volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Over Wanadoo
Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met op 30 september 2003 respectievelijk 8,9 miljoen actieve abonnees, 3,6 miljard pageviews per maand en meer dan 638.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje. Wanadoo is een van de toonaangevende internet providers in Nederland. Wanadoo heeft circa twee miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2002 twee miljard euro omzet en heeft circa 7.000 medewerkers. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.com

Voor meer informatie of het aanvragen van foto's van de opening: Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl

Voor meer informatie over het Ronald McDonald Huis kunt u contact opnemen met Liaan Roodenburg, huismanager Ronald McDonald Huis Den Haag, telefoon 06-20 34 54 35.