Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (16/1)

Breda vrijdag 16 januari 2004

Mishandeling in Graanbeurs in programma Opsporing Verzocht

BREDA: Op maandagavond 19 januari wordt in het AVRO televisieprogramma Opsporing Verzocht de aandacht van de kijker gevraagd voor een mishandeling van een 33-jarige inwoner van Breda op 29 november vorig jaar. De man raakte toen bij een vechtpartij op de dansvloer van discotheek de Graanbeurs in de Reigerstraat ernstig gewond. De Bredanaar werd hierbij met een bierflesje tegen het hoofd geslagen en ook geschopt. Buiten bewustzijn werd hij per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Afgelopen vrijdag vond in de zaak een reconstructie van het voorval plaats. De politie hoopt met het tonen van de beelden reacties van kijkers te ontvangen.

Politie neemt taxis snorders in beslag

BREDA- De politie heeft vannacht drie personenautos van snorders, illegale taxis, in beslag genomen. De beide chauffeurs, een 38 en 42 jarige man uit Breda en een 36 jarige man uit Etten-Leur zijn door de politie aangehouden. Een van de drie chauffeurs had niet in de gaten dat hij een rit aanbood aan twee politiemensen in burger. De chauffeur werd hierop een gratis rit aangeboden in een politieauto. De verdachten ontkennen als snorder te zijn opgetreden. De politie van het team Centrum voerde de controle samen uit met medewerkers van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat. De drie verdachten kunnen op een forse boete rekenen.

Bredase overval in Bureau Brabant

BREDA- Volgende week besteedt Bureau Brabant aandacht aan de overval die op 22 november vorig jaar plaatsvond op een cafetaria aan de Magelhaenstraat in Breda. Twee gemaskerde mannen dreigden een medewerker met geweld. Kort na de overval vertrokken de mannen in den zilvergrijze BMW. De politie vermoedt dat de daders een week later een overval pleegden op het sportcentrum aan de Heuvelstraat in Breda. In de uitzending doet de politie een beroep op mogelijke getuigen om zich te melden.

Politie neemt 5 bromfietsen uit verkeer
Veel mis met Etten-leurse scooter

ETTEN-LEUR- Bij een gisteravond gehouden bromfietscontrole in Etten-Leur door het politieteam in samenwerking met Scooterteam heeft de politie 25 bekeuringen uitgeschreven. Van de 29 gecontroleerde bromfietsen bleken bleek veel mis, want er waren er maar 9 in orde. Veertien bromfietsen bleken opgevoerd, vijf bestuurders reden er zonder helm, bij een brommer werkten de remmen niet goed. Verder vielen er nog bonnen voor, kapotte verlichting en uitlaat en gladde band.

Vierde verdachte aangehouden in onderzoek berovingen

ETTEN-LEUR- De politie van het tea Etten-Leur heeft vanmorgen de vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar meerdere berovingen in Etten-Leur. Het gaat om een 17 jarige jongen uit die plaats. Eerder in het onderzoek werden al drie andere verdachten aangehouden, allen afkomstig uit Etten-Leur. Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij berovingen in Etten-Leur op overwegend minderjarigen.
Het onderzoek is nog niet afgerond.

Politie Etten-Leur zoekt getuigen van twee misdrijven

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur is op zoek naar getuigen van de gewapende overval die op 31 december rond 16.52 uur plaatsvond op de supermarkt van Lidl aan de Trompetlaan in die plaats. Uit verhoren van getuigen blijkt dat de dader van ongeveer 1.65 meter lang zijn jas na de overval binnenste buiten heeft gekeerd waarmee hij zijn signalement probeerde te wijzigen. Voor en tijdens de overval moet de jas geheel zwart zijn geweest. Tijdens zijn vlucht was de jas donker van kleur met witte mouwen.

Voor de brand in de witlofkwekerij van afgelopen weekend zoekt de politie ook getuigen. Meerdere mensen hebben tegenover de politie verklaard, dat kort voor de brand jeugd met autos nabij het pand zijn gezien. De politie hoopt, dat mogelijke voorbijgangers, zoals mensen die hun hond uitlieten de aanwezigheid van jongeren met autos is opgevallen. Reacties kunnen worden doorgegeven via het nummer 0900-8844.

Politie houdt verlichtingscontrole

BREDA- Hedenmorgen werd door de politie in de wijk Haagse Beeemden een verlichtingscontrole gehouden met name op de school gaande jeugd. Hierbij werden 20 jongelui bekeurd.

Junkt springt op motorkap politieauto

BREDA- De politie heeft vannacht rond 02.00 uur een 33 jarige zwervende junk van de motorkap moeten halen. De man kwam op het Stationsplein op de politieauto afgerend en dook bovenop de motorlap. Al liggend sloeg hij vervolgens op de voorruit en de carrosserie van de auto. Toen de politieagenten waren gestopt hebben ze de man van de auto afgehaald.

De man bleek boos te zijn omdat hij geen onderdak kon krijgen. Omdat aan de politieauto geen schade was besloten ze de zaak maar met een praatje af te doen. De politiemannen hadden nog maar net de hielen gelicht of er kwam een melding binnen, dat een man op het Stationsplein een toevallige voorbijganger had geslagen. Toen de politie even later ter plaatse was bleek de motorkap duiker de verdachte te zijn. De man is door de politie aangehouden. Eenmaal in de cel wenste hij er niet meer uit te komen om een verklaring af te leggen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De 36 jarige Rotterdammer die toevallige op het Stationsplein liep hield er een bloedneus en een kapotte lip aan over.

Politie houdt Bredanaar aan na ramkraak

RAAMSDONKSVEER / BREDA: De politie in het district Breda heeft kort na een ramkraak in Raamsdonkveer in de Voltastraat een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Bredase agenten hadden na het horen van de melding van de ramkraak postgevat nabij enkele invalswegen toen ze hoorden dat de vluchtauto richting Breda kwam. De postactie bleek niet voor niets toen even nadien de auto voorbij kam gereden.

De politie in Raamsdonkveer kreeg om 04.14 uur melding van een inbraak in een kledingzaak aan de Keizersdijk. De daders zouden met twee autos zijn gevlucht in de richting van Breda. Medewerkers van de Gemeenschappelijke Meldkamer gaven de politie-eenheden in Breda direct de opdracht om post te vatten op alle invalswegen vanuit de richting Oosterhout / Terheijden. Kort daarna zagen Bredase agenten twee autos voorbij rijden op de Terheijdensweg. Omdat een van de autos voldeed aan het opgegeven signalement, gaven de agenten een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en gaf gas bij. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. Op de Snelliusstraat vluchtten de daders te voet verder. Agenten zochten de omgeving af en vonden een van de verdachten in de tuin van een woning aan de Voltastraat. De man is direct aangehouden. De politie heeft de auto met daarin een deel van de gestolen kleding in beslag genomen. De auto bleek dezelfde nacht gestolen te zijn in de Geraardsbergenstraat in Breda. De andere inzittende is niet meer aangetroffen. Ook de 2e auto die betrokken was bij de ramkraak is nog niet aangetroffen.

Ex verloofde aangehouden na mishandeling

ZUNDERT: Vrijdagmorgen is aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom een 28-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man had eerder die ochtend op de Suikerberk zijn 26-jarige ex-verloofde met de dood bedreigd. De vrouw kreeg ook enkele klappen tegen haar hoofd en raakte licht gewond. Na verhoor op het bureau in Breda is hij in de loop van vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Bergenaar.

Politie houdt man aan na bedreiging met mes

BREDA: Vrijdagmiddag rond 14:30 uur vond op de Marterring een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 22-jarige inwqner van Breda reed met zijn voertuig achteruit weg van een parkeervak en reed tegen een auto op de rijbaan aan. Toen beide partijen uitstapten om het ongeval met een schadeformulier te regelen trok de Bredanaar een mes en maakte enkele steekbewegingen in de richting van de twee inzittenden van de andere personenauto. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam kon zij de messentrekker aanhouden. Hij had op dat moment het opengeklapte zakmes nog in zijn handen. De man wordt op dit moment op het bureau in Breda gehoord.

Snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie heeft vanmorgen aan de Meirseweg en de Heischoorstraat een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 09:00 en 14:30 uur. In totaal reden 1000 automobilisten langs de radarpost. 60 auto`s reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvanger