Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 16/01

Bergen op Zoom, vrijdag 16 januari 2004

Politie controleert snelheid

DINTELOORD: De politie heeft donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Noordlangeweg. Vijf automobilisten krijgen een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 120 kilometer per uur en deze bestuurder bleek ook nog een geldboete open te hebben staan die gelijk is betaald. Er viel tevens een proces verbaal voor het niet verlenen van voorrang op de rotonde en een voor het niet hands-free bellen.

Politie houdt 39-jarige man aan op verdenking van oplichting in onroerend goed

BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche heeft vrijdagmorgen een 39-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. De man meldde zich bij de politie, nadat een aanhoudingspoging van de politie in de maand december op zijn voormalig woonadres in Dongen op niets was uitgelopen, omdat de man inmiddels bleek te zijn verhuisd naar het Westen van ons land. Na diverse brieven en telefoontjes, meldde de man zich uiteindelijk vrijdagmorgen op het politiebureau. Hij wordt ervan verdacht diverse personen in de regio Midden en West Brabant te hebben misleid met betrekking tot transacties in onroerend goed. De politie heeft in het laatste kwartaal van 2003 in totaal 31 aangiften tegen de verdachte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbraken in woningen

BERGEN OP ZOOM: Donderdag is aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Ericalaan. De woning wordt door een bedrijf gerenoveerd. De voordeur is geforceerd en de verwarmingsketel is netjes gedemonteerd en meegenomen.
BERGEN OP ZOOM: Donderdag is er ingebroken in een woning aan de Hertshoornstraat. Verschillende sieraden zijn weggenomen. De dader is binnengekomen door het cilinderslot in de serredeur te vernielen. De technische recherche is ingeschakeld voor onderzoek.
BERGEN OP ZOOM: Ook in een woning aan de Lorkstraat is donderdag ingebroken. De keukendeur is opengebroken. Verschillende goederen zijn uit de woning gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Brutale tasjesroof

BERGEN OP ZOOM: Op het Stationsplein is een vrouw beroofd van haar tasje terwijl zij op de bus stond te wachten. De vrouw wilde net in het bushokje gaan staan toen zij van achteren werd vastgegrepen en haar tas van haar schouder werd gerukt. De dader is met zijn fiets in de richting van de Wouwsestraatweg weg gefietst. De vrouw is erg geschrokken. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole binnenstad

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdag in de binnenstad het verkeer gecontroleerd. Tijdens de controle zijn 15 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het rijden in voetgangersgebied door fietsers en bromfietsers.

Politie onderzoekt poging tot brandstichting

BERGEN OP ZOOM: Bij een winkel op de Vogelaar is in de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd brand te stichten. Een raam was ingegooid en in de zaak trof de politie brandare vloeistof aan op de vloer. De politie is gestart met een buurtonderzoek. Ook is de technische recherche ingeschakeld om sporen vast te leggen.

Politie controleert snelheid

OUDENBOSCH: Donderdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden tussen 14.23 en 15.07 uur op de Bornhemweg. De maximumsnelheid is hier 80 km/u. Een bromfietser is bekeurd omdat deze 54 km/u reed. HOEVEN: Donderdag is tussen 10.30 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Halderbergselaan. Zeven bestuurder kunnen een boete tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 70 km per uur terwijl 50 km/u is toegestaan.
OUD-GASTEL: Donderdag is tussen 20.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg S8. Hierbij waren 27 overtreders. De hoogst gemeten snelheid was 119 km per uur terwijl 80 km/u is toegestaan.

Politie houdt man aan voor zware mishandeling

SPRUNDEL: De politie heeft een 37-jarige man uit Sint-Willebrord aangehouden voor zware mishandeling. In de nacht van woensdag op donderdag ontstond er in de relationele sfeer een conflict over eigendommen. Bij de woordenwisseling die volgde sloeg de verdachte een 54-jarige mevrouw uit Sprunde. De vrouw werd onder andere geraakt op een plaats waar zij kort geleden aan was geopereerd. Zij is hiervoor behandeld door een dokter. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de verdachte is donderdagmiddag in zijn woning aangehouden. Het lukte de verdachte om te ontsnappen en via de slaapkamers op de bovenverdieping van zijn woning en een plat dak achter zijn woning te ontsnappen. Hij had echter niet gerekend op de politie die ook aan de achterzijde van de woning klaar stond om hem op te wachten. De verdachte bedreigde vervolgens een van de agenten zodanig dat deze genoodzaakt was zijn pepperspray te gebruiken. De verdachte is geboeid en overgebracht naar het politiebureau in Sint-Willebrord. Tijdens het verhoor bekende hij. Over enkele maanden moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Vals biljet van 50

SINT WILLEBRORD: Donderdag zat bij de Rabobank bij de stortingen een valse biljet van 50. Het geld bleek afkomstig te zijn van een bedrijf uit Sint-Willebrord. Daar kon niet meer worden nagegaan van wie het biljet, al dan niet opzettelijk vals, was ontvangen. Het biljet is door de politie voor onderzoek in beslag genomen.

Drugsdealer afgeleverd door vader op politiebureau

SINT-WILLEBRORD: Donderdagochtend verscheen een 39-jarige vader uit Sint-Willebrord aan het politiebureau die een 19-jarige jongen van Rucphen bij zich had. De jongen moest zichzelf aangeven van de man vanwege het dealen in drugs. De vader had zijn zoon van 14-jaren betrapt op het gebruik van speed. Vader had ook op de computer beelden ontdekt van zijn zoon die hard drugs aan het snuiven was. De zoon had aangegeven dat hij de drugs gekocht had van een 19-jarige man uit Rucphen. De vader is hierop op zoek gegaan naar de jongen. Hij ging naar zijn ouderlijk huis en kreeg te horen dat de zoon thuis was. Hij maakte zich valselijk bekend als medewerker van de politie en even later nam hij de verdachte mee naar het politiebureau van Sint-Willebrord. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten een onderzoek in te stellen en de 19-jarige verdachte te horen. Na onderzoek werd in de ouderlijke woning nog 7 gram speed en amfetamine aangetroffen. Verder zijn nog wat goederen bestemd voor het dealen van harddrugs aangetroffen zoals gripzakjes en wikkels. De jongeman kreeg een dagvaarding en moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Ook tegen de vader van de 14-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich valselijk heeft uitgegeven als politieman. De politie keurt de handelwijze van de vader af en benadrukt dat burgers die met dit soort situaties te maken krijgen aangifte moeten doen bij de politie.

Inbraak bedrijf

ROOSENDAAL: Vrijdagochtend kwam bij de politie de melding binnen dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Dokter Brabersstraat. De dader is binnengekomen door het glas van de voordeur met een steen in te gooien. Hierdoor kon men het pand betreden. Er zijn twee flatscreens meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Bron: Karen de Groot