Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/1)

Oosterhout, vrijdag 16 januari 2004

Politie houdt man aan na ramkraak

RAAMSDONKSVEER / BREDA: In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 januari hield de politie om 04.30 uur een 20-jarige man uit Breda aan op verdenking het plegen van een ramkraak in Raamsdonksveer.

De politie kreeg om 04.14 uur melding van een inbraak in een kledingzaak aan de Keizersdijk. De daders zouden met twee autos zijn gevlucht in de richting van Breda. Medewerkers van de
Gemeenschappelijke Meldkamer gaven de politie-eenheden in Breda direct de opdracht om post te vatten op alle invalswegen vanuit de richting Oosterhout / Terheijden. Kort daarna zagen Bredase agenten twee autos voorbij rijden op de Terheijdensweg. Omdat een van de autos voldeed aan het opgegeven signalement, gaven de agenten een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en gaf gas bij. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. Op de Snelliusstraat vluchtten de daders te voet verder. Agenten zochten de omgeving af en vonden een van de verdachten in de tuin van een woning aan de Voltastraat. De man is direct aangehouden. De politie heeft de auto met daarin een deel van de gestolen kleding in beslag genomen. De auto bleek dezelfde nacht gestolen te zijn in de Geraardsbergenstraat in Breda. De andere inzittende is niet meer aangetroffen. Ook de 2e auto die betrokken was bij de ramkraak is nog niet aangetroffen.

Aanrander opgepakt
OOSTERHOUT: Donderdagavond 15 januari hield de politie een 43-jarige man uit Oosterhout aan op verdenking van aanranding. De man wordt ervan verdacht een minderjarig meisje uit Oosterhout tegen haar wil te hebben betast. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten halen dronken automobiliste van de weg
OOSTERHOUT: Afgelopen nacht hield de politie omstreeks 03.30 uur een 47-jarige vrouw uit Oosterhout aan omdat zij slingerend over de Sint Antoniusstraat reed. In het bureau moest de vrouw een ademanalyse ondergaan, die een uitslag opleverde van 650 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Verlichtingscontrole
RAAMSDONKSVEER: Op vrijdagmorgen 16 januari hield de politie op de Maasdijk een verlichtingscontrole. Tijdens deze controle werden zeven fietsers en één automobilist bekeurd omdat ze geen (juiste) verlichting hadden. Ook werden twee automobilisten bekeurd die over het fietspad reden.

Politie controleert snelheid
MADE / TERHEIJDEN: Donderdag 15 januari hield de politie een snelheidscontrole op de Crullaan in Made. In totaal passeerden 1066 voertuigen de radarapparatuur. De politie bekeurde 21 bestuurders. Later op de dag werd gecontroleerd op de Moerdijkseweg in Terheijden. Onder de 620 passanten bevonden zich 37 weggebruikers die te snel reden en daarvoor zijn bekeurd.

Bestuurder negeert stopteken
RAAMSDONKSVEER: Op donderdagmiddag negeerde de bestuurder van een personenauto tijdens een verkeerscontrole een stopteken. De 26-jarige man uit Waspik werd later die middag bij zijn woning aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op voor het negeren van een stopteken en diverse gebreken aan zijn personenauto.

Bejaarde vrouw slachtoffer van diefstal
WIJK EN AALBURG: Op donderdag 15 januari werd een 78-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg slachtoffer van diefstal. Tijdens het winkelen werd haar portemonnee uit haar boodschappentas gestolen. Later op de dag is er in Andel met haar bankpas geld gepind. De politie raadt burgers aan om hun pincode bij voorkeur niet op te schrijven en in ieder geval niet bij de bankpas te bewaren.

Snelheidscontrole
WERKENDAM: Op donderdag 15 januari hield de politie op de Bandijk een snelheidscontrole met een lasergun. Drie passanten kregen een bekeuring.

Politie houdt parkeercontrole
WERKENDAM: De politie schreef donderdag 15 januari op de Merwestraat vijftien bekeuringen uit voor het parkeren zonder blauwe parkeerschijf en één bekeuring voor het laten verlopen van de parkeertijd.

Politie treft hennepkwekerij aan
DONGEN: De politie trof donderdag 15 januari op de 1e verdieping van een woning aan de Jeroen Boschstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De politie heeft de 69 planten en apparatuur vernietigd. De 27-jarige bewoner van het huis is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Later op de avond is hij in afwachting van het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Diefstal auto na inbraak woning
KAATSHEUVEL: Bij een woning aan de Grevelingen is vannacht ingebroken. Door het forceren van een raam heeft men toegang verkregen tot de woning. Uit de woning is onder andere de autosleutel van de auto van de bewoner weggenomen. De auto, een blauwe Audi met kenteken 59-JS-LJ is vervolgens gestolen. De afdeling forensisch en technisch onderzoek van de politie stelt een onderzoek in. Ook heeft de politie de auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Bron: Connie Polak