BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 16 januari 2004

Moord op docent aanleiding meer discriminatie allochtonen

Vanavond (vrijdag 16 januari van 21.00 uur tot 22.00 uur) is in BNN United Gertjan Ankoné, directeur Bureau discriminatiezaken en voorzitter van de landelijke Vereniging discriminatiebureau's te gast. In een interview met BNN United zegt hij dat door de moord op de docent Hans van Wieren in Den Haag door de Turkse jongen Murat de beeldvorming over allochtonen nog negatiever wordt.

Hij vertelt in het interview dat die trend al is ingezet sinds de aanslagen in Amerika. Segregatie en discriminatie zullen toenemen door het schietincident, met als gevolg dat bijvoorbeeld de positie van allochtonen op de arbeidsmarkt verslechterd. Bovendien zullen allochtonen nog meer moeite hebben een discotheek binnen te komen

BNN United wordt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur uitgezonden. Het programma wordt wisselend gepresenteerd door Marjolein Dekkers en Larís Macpherson en biedt interessante rubrieken voor jongeren, reportages en gesprekken gebaseerd op de actualiteit.