Politie Drenthe

Vrijdagmiddag 16-01-04

Assen 16-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Valse collectanten gesignaleerd
NOORD-DRENTHE - De afgelopen anderhalve week zijn op diverse plaatsen in het noorden van Drenthe valse collectanten gesignaleerd. Deze mensen gaan met een collectebus langs de deuren namens de Stichting KiKa. De politie kreeg hierover meldingen uit onder meer Tynaarlo, Annen, Vries, Zuidlaren en Gieten. Deze stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) heeft laten weten niet met collectanten langs de deur te gaan voor financiele steun. Ieder die namens deze stichting collecteert huis aan huis doet dat zonder toestemming en zeker niet in opdracht van KiKa. De politie onderzoekt wie achter deze illegale geldinzameling zit.
Wie meer wil weten over het werk van de Stichting KiKa, kan hierover informatie vinden op www.kika.nl .

Politie neemt radardetector in beslag
ZUIDLAREN - De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.00 uur een 26-jarige automobilist aangehouden wegens het rijden met een radardetector achter de voorruit. De politie heeft het apparaat alsnog inbeslaggenomen. De verdachte kreeg een bekeuring.

Diefstal paardentrailer
RODEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is een paardentrailer ontvreemd aan de Hullenweg. De trailer stond in een weiland, omheind door een afgesloten hek. Het gaat om een zilvergrijze trailer van het merk Impex Ablas Bockmann Duo. De 28-jarige eigenaresse uit Roden deed aangifte.

Man bekent vernielingen en brandstichting Koekange

KOEKANGE - De politie in De Wolden heeft eind vorige week een 31-jarige man uit Koekange aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting. De man heeft inmiddels bekend dat hij vanaf 2001 meerdere vernielingen heeft gepleegd en een brand heeft gesticht.

De voortdurende vernielingen waren aanleiding voor de politie om een uitgebreid onderzoek in te stellen dat uiteindelijk leidde naar deze verdachte. Gelet op de gevaarzetting voor de omgeving en de ernst van de feiten is de verdachte door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld.

Plakker krijgt proces-verbaal
ASSEN - Een 21-jarige jongeman uit Emmen kreeg vrijdagochtend een proces-verbaal wegens het beplakken van een electriciteitskastje met posters in de wijk Peelo. Hij deed vrijwillig afstand van de ruim 100 posters.

Diefstal uit autos
ZUIDWOLDE - Zes eigenaren deden vrijdagochtend aangifte van diefstal uit hun personenautos. De autos stonden geparkeerd aan de Bernhardlaan (2 autos), Roggestraat, Lupinestraat, Boslaan en Graspad. Door het slot te forceren is men binnengekomen. Uit de autos werden onder meer radio/cd-spelers meegenomen.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot maandagochtend 8.00 uur.

Telefoonnummer 06-52528533.