2e persbericht van vrijdag 16 januari 2004

Eindhoven 16-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Buurman betrapt op leksteken banden

Een 41-jarige Eindhovenaar heeft donderdag bekend dat hij in de afgelopen weken verschillende malen banden heeft vernield van de auto van zijn buren. Hij zou dat hebben gedaan omdat hij geluidsoverlast ondervond van deze buren. Hij bekende in totaal elf autobanden vernield te hebben. Eenmaal gebeurde dat bij een zwembad in Woensel waar de kinderen van de buren zwemles kregen. De man woont zelf in de Tongelrese wijk Geestenberg. Ook de fietsbanden van de buurman moesten het ontgelden. Dat gebeurde op het werk van de buurman. De verdachte werd betrapt toen de benadeelde partij een videocamera op hun geparkeerde auto richtten. De verdachte werd op het politiebureau uitgenodigd en bekende de vernielingen. Hij zal de schade vergoeden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zal ook bemiddelen tussen de twee buren om tot een goede verstandhouding te komen.

Bakel: Kassa gestolen

Uit een winkel aan de Schoolstraat is tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 7.00 uur een kassa met ruim 150 Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit van een winkeldeur te vernielen.

Geldrop: Vogels gestolen

Uit een volière in de achtertuin van een woning aan de Hout West zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 25 vogels gestolen. Het gaat om zes sijzen, vier barmsijzen, vier groenlingen, een roodmus, een putter en negen vinken. De dader kwam in de volière door twee sloten en het gaas te vernielen.

Kempen: Verkeerscontroles

In de Kempen zijn vrijdag diverse verkeerscontroles gehouden waarbij in totaal zestien bekeuringen werden uitgedeeld. In Wintelre werden op de Kerkstraat vier bekeuringen uitgedeeld, waaronder één voor het niet volgen van de verplichte rijrichting, twee voor het niet dragen van de autogordel en één voor onverlicht rijden. In Eersel werd op de Postelseweg en op de N284 gecontroleerd. In totaal werden hier negen bekeuringen uitgeschreven. Zeven voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet handsfree bellen en één vanwege het feit dat het rijbewijs reeds was ingevorderd. Ook in Vessem op de Jan Smulderstraat werden twee bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid is 108 km/u, terwijl 80 hier maximaal is toegestaan. Tot slot werd tijdens een verkeerscontrole in Steensel op de Eindhovenseweg een hardrijder betrapt. Deze reed 63 km/u, terwijl 50 km hier de toegestane snelheid is.

Maarheeze: Beroving door koekverkopers

Op donderdag 8 januari is in zijn aanleunwoning aan de Smits van Oyenlaan een 59-jarige inwoner van Maarheeze, door twee mannen, van zijn geld beroofd. Donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur werd er bij de man aangebeld. Toen hij open deed zag hij twee mannen voor de deur staan die met stroopwafels in hun hand stonden. Ze boden deze stroopwafels te koop aan. Toen de man aangaf niets te willen kopen riepen de mannen dat het voor school was. Vervolgens duwden ze de deur open en liepen de woning binnen. Het gehandicapte slachtoffer kon de mannen niet zo snel volgen en toen hij in de woonkamer kwam had een van hen zijn portemonnaie in handen en haalde het geld eruit waarna ze de woning verlieten.

Het signalement van de twee mannen: 1,75m lang, normaal postuur, getinte huid en krullend donker haar, gekleed in een donkere broek en jas.

De afgelopen maanden zijn er meerdere meldingen binnen gekomen van vrouwen en mannen die stroopwafels ter verkoop aanboden. De politie waarschuwt voor deze mensen en verzoekt eventuele benadeelden zich met hen in verbinding te stellen op telefoonnummer 0900-8844.

Sterksel: Inbraak in bedrijf

Uit een bedrijf aan de Pastoor P. Thijssenlaan zijn tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 7.10 uur vier computers en een boorhamer gestolen. De dader kwam binnen door een deur van de kantoorruimte open te breken.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is vrijdag tussen 13.35 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 209 gecontroleerde voertuigen reden 9 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 69 km, terwijl 50 km/u hier is toegestaan.