Ingezonden persbericht


Lexar Media kondigt 2GB JumpDrive 2.0 Pro USB Flash Drive aan

Nieuwe, voor professionals ontwikkelde, draagbare USB flash drive verdubbelt capaciteit

Lexar Media, Inc. (Nasdaq: LEXR), toonaangevend fabrikant en aanbieder van krachtige digitale media en accessoires, maakt bekend dat de capaciteit van de JumpDrive 2.0 Pro USB flash drive is verdubbeld tot 2 gigabyte. De vergrote opslagcapaciteit van de JumpDrive 2.0 Pro wordt ondersteund door 40X speed rating, wat neerkomt op een minimale read/write snelheid van 6MB per seconde, zodat de JumpDrive 2.0 Pro productserie de ideale USB opslagoplossing is voor iedereen die dataverkeer op hoge snelheid, betrouwbare performance en een grote capaciteit essentieel acht.

Lexar Media's complete serie draagbare JumpDrive USB flash drives stelt gebruikers in staat bestanden met gemak op te slaan, mee te nemen en over te dragen. Ook bestanden die vaak te groot zijn om op andere media als cd's, diskettes en zip-drives te passen, zoals vaak bij presentaties, beeld en muziekbestanden het geval is. Een 2GB JumpDrive is equivalent aan de capaciteit van meer dan 1.400 diskettes.

"We komen tegemoet aan de behoefte van professionals over de hele wereld, die steeds meer draagbare digitale opslagruimte nodig hebben", aldus Dave Klenske, directeur productmarketing van Lexar Media. "En naast capaciteit is ook de snelheid voor professionals belangrijk. Onze JumpDrive 2.0 Pro biedt precies wat de professionele markt nodig heeft, producten met meer capaciteit en van consistent hoge kwaliteit."

Met USB 2.0 snelheid, kan de 2GB JumpDrive 2.0 Pro in minder dan zes minuten 2GB aan muziek of informatie overzetten. Alle JumpDrive 2.0 Pro producten - waaronder het nieuwe model - zijn compatibel met USB 2.0 en backward-compatibel met USB 1.1 poorten.

De JumpDrive zelf is compatibel met moderne besturingssystemen als Windows 2000, ME, XP, Mac OS 8.6+ en Mac OS X en vereist geen specifieke stuurprogramma's. De 2GB JumpDrive 2.0 Pro verschijnt februari 2004 met een verwachte verkoopprijs van $999,99.

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media, Inc. is een toonaangevend ontwerper, leverancier en licentieverstrekker van prijswinnende, verwisselbare op flash technologie gebaseerde digitale opslagmedia, kaartlezers en ATA-controller oplossingen voor de digitale fotografie, consumenten-elektronica, de industriële en communicatiemarkten. Lexar Media levert digitale geheugenkaarten in de populairste industrieformaten, zoals CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, MultiMediaCard en SD. Als voorloper op het gebied van digitale opslag, was Lexar de eerste die een eigen read-write snelheidsstandaard ontwikkelde voor de USB-enabled CompactFlash-cards en bezit meer dan 60 controller patenten. Licentiehouders van Lexar Media's technologie zijn ondermeer Olympus, SanDisk, Samsung Electronics en Sony. Naast de hoofdvestiging in Fremont, Californië, heeft Lexar Media ook kantoren in Londen en Tokio. Het bedrijf maakt deel uit van de Russell 2000 Index. Nadere informatie www.digitalfilm.com .

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:

Lexar Media Europe, Steve Mariott:
tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com

Transcontinenta, Tiedo Boertien,
tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl

Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker,
tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl