Waterschap Groot Salland

Waterschap vindt meer Helpende Handen m/v

16 januari 2004

46 nieuwe aanmeldingen voor Kamper Hoogwaterbrigade

Vijf vrouwen en éénenveertig mannen hebben zich gemeld voor de Hoogwaterbrigade van het Waterschap Groot Salland. Het waterschap heeft in de afgelopen vier weken geprobeerd meer vrijwilligers voor de Kamper Hoogwaterbrigade te werven. Het resultaat is 46 nieuwe aanmeldingen. Het thema van de wervingscampagne is `Kampen zoekt Helpende Handen (m/v) voor Hoogwater'.

Nieuwe leden
De nieuwe leden komen voor het merendeel uit Kampen, maar ook vrijwilligers uit IJsselmuiden, 's Heerenbroek en Hasselt hebben zich gemeld. De jongste moet nog 18 jaar worden, terwijl de oudste net zestig jaar is. Onder de nieuwelingen bevinden zich mensen met een technische achtergrond, maar ook administratieve krachten hebben zich gemeld. Aanmeldingen kwamen verder van chauffeurs, ambtenaren, magazijnmedewerkers, leerkrachten, (oud-)militairen, stratenmakers, managers en mensen die in de zorgsector werkzaam zijn.

Tevreden
De hoogwaterbrigade telt nu ruim 150 vrijwilligers die bij de dreiging van hoog IJsselwater kunnen worden ingezet. Zij sluiten dan 84 openingen in de waterkering, bijvoorbeeld met hefschuiven, klepkeringen, schotbalken en waterkerende deuren. Het waterschap kan nog wel een keer een aantal van 50 aanmeldingen gebruiken om ook meerdere dagen hoogwater aan te kunnen. Ook problemen door afwezigheid kunnen met extra vrijwilligers worden voorkomen. Toch is het waterschap erg tevreden met de recente aanmeldingen. Daar komt bij dat ervaringen na de eerste wervingsronde hebben geleerd dat ook tijdens oefeningen en via reeds actieve brigadeleden zich ook later vrijwilligers aanmelden.

Informatie
Meer informatie, over vergoedingen etc, is te vinden op www.wgs.nl/hoogwaterbrigade . Via deze site kunnen vrijwilligers zich nog steeds aanmelden. Uiteraard kan dit ook telefonisch via 038 - 455 72 00. Er zijn op aanvraag folders beschikbaar.