Gemeente Zwolle

Zwolle gaat strijd aan met autocriminaliteit

Datum uitgave: 13-01-2004

Onderwerp: veiligheid
Vrijdag 16 januari geeft burgemeester Henk Jan Meijer het startsein voor de actie 'Niets er in, Niets er uit'. Dit is een landelijke actie om autocriminaliteit aan te pakken. Voor de actie 'Niets er in, Niets er uit ' gaan stadswachten van de Stichting Stadswachten IJsselland gedurende een jaar afwisselende rondes lopen in de Zwolse wijken. Zij gaan controleren of geparkeerde auto's zijn afgesloten en of er al dan niet waardevolle spullen in het zicht liggen. De stadswachten laten na controle bij alle auto's een bon achter, waarop de eigenaar van de auto de geconstateerde feiten kan lezen. Bijvoorbeeld dat de auto niet afgesloten was of dat er een buit in het zicht lag. Maar ook wanneer de auto op de juiste wijze is achtergelaten, wordt dat middels de bon kenbaar gemaakt. De actie wordt georganiseerd door de gemeente Zwolle, politie IJsselland en Stichting Stadswachten IJsselland.

Nieuwe borden op risicovolle plekken
Naast de controlerondes van de stadswachten plaatst de gemeente nieuwe verkeersborden op 'risicovolle' plekken, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen nabij winkelcentra, sportverenigingen en zwembaden. De borden attenderen de automobilist er op om waardevolle spullen mee te nemen dan wel buiten zicht te plaatsen wanneer hij de auto verlaat. In Zwolle staan al dergelijke borden, maar deze worden vervangen door nieuwe borden die beter zichtbaar en reflecterend zijn. Tevens worden er op een aantal nieuwe plekken borden geplaatst.

Startsein
Het startsein voor de actie wordt op vrijdag 16 januari om 16.00 uur gegeven door burgemeester Henk Jan Meijer in Assendorp. Uit politiecijfers blijkt dat autocriminaliteit in deze wijk het meest is gestegen. De burgemeester zal het eerste 'Niets erin, Niets eruit'-bord bevestigen bij de parkeerplaats bij Super de Boer (ingang Assendorperstraat). Bron: Communicatie
Datum van 13-01-2004 tot 19-01-2004